Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Nieuwe landingspagina NOC*NSF Clubkadercoaching

NOC*NSF13 jan. 2023

NOC*NSF heeft een nieuwe pagina over Clubkadercoaching. Hier is veel informatie te vinden voor clubs, maar ook voor sportbonden, gemeenten en clubkadercoaches zelf.

Op de pagina staan onder andere nieuwe documenten, zoals een stappenplan voor clubs, goede voorbeelden, onderzoeken en informatie over opleidingen

Trainers/coaches hebben een grote invloed op het sportplezier van clubleden. Meer sportplezier zorgt ervoor dat  leden langer lid blijven en zich ook vaker inzetten als vrijwilliger. Om een positieve sportcultuur te realiseren, is het belangrijk dat trainer/coaches niet alleen sportinhoudelijk, maar ook pedagogisch en didactisch bekwaam zijn. Trainersbegeleiding kan daar bij helpen. NOC*NSF wil dat trainersbegeleiding in de toekomst voor iedere trainer/coach de normaalste zaak van de wereld is. Het doel is dat in 2032 alle sportende jeugd een trainer/coach heeft die aantoonbaar bekwaam is.

De interventie clubkadercoaching zorgt ervoor dat binnen een bepaalde tijd trainersbegeleiding normaal wordt op de club en dat de trainers/coaches zowel didactisch als pedagogisch bekwaam zijn. Op die manier speelt trainersbegeleiding een sleutelrol in de realisatie van vitale sportclubs waar een positieve sportcultuur aanwezig is en sportplezier voorop staat.

Een clubkadercoach kan helpen om als club trainersbegeleiding te introduceren en normaal te maken. Hij of zij helpt bij het opzetten van trainersbegeleiding en ondersteunt de club een of twee seizoenen zodat de trainersbegeleiding geborgd wordt binnen de club.

Foto: Shutterstock


NOC*NSF 13 jan. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: