Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Meerdere scholingen voor vertrouwenscontactpersonen in het eerste kwartaal van 2023

NOC*NSF06 jan. 2023

In januari, februari en maart worden meerdere scholingen voor Vertrouwenscontactpersonen georganiseerd. Deze zijn bedoeld voor mensen die interesse hebben om vertrouwenscontactpersoon te worden bij een sportclub, of dat al zijn.

Vertrouwenscontactpersonen bieden een belangrijke schakel binnen de sportvereniging; zij geven sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. Als vertrouwenscontactpersoon ben je hét laagdrempelig aanspreekpunt rondom sociale veiligheid.

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag komt ook in de sport regelmatig voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken.

In de scholingen is aandacht voor de rol die een VCP vervult binnen een vereniging en de positie van een VCP wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Ook krijgen deelnemers handvatten om vertrouwelijke gesprekken te voeren, hoe om te gaan met emoties van betrokken, welke verwijzingen mogelijk zijn bij een melding en hoe te functioneren binnen het clubbeleid.

Meer informatie over de scholing is hier te vinden.

Daarnaast organiseert de NOC*NSF Academie voor Sportkader op 31 januari een online terugkomdag voor mensen die eerder de opleiding Vertrouwenscontactpersoon in de sport hebben gevolgd. Meer informatie over deze bijscholing is hier te vinden. 

Afbeelding: Shutterstock


NOC*NSF 06 jan. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: