Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Laat kinderen kennismaken met je sport en club tijdens de Koningsspelen

NOC*NSF04 jan. 2023

Elk jaar doen bijna 1,3 miljoen bassischoolleerlingen mee aan de Koningsspelen. Veel scholen zoeken hulp bij de organisatie van deze sportdag. Dat biedt sportclubs een mooie kans om kinderen kennis te laten maken met de sport en de vereniging en op die manier nieuwe leden te werven. Denk aan het organiseren van verschillende sportactiviteiten, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.

Dit jaar vinden de Koningsspelen plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 april. Er is eenmalig voor twee data gekozen omdat het Suikerfeest op 21 april valt. Sportclubs kunnen zelf kiezen welke dag ze willen helpen bij het organiseren van een sportfeest. Beide dagen mag natuurlijk ook.

Hoe werkt het?

Sportaanbieders kunnen zich hier aanmelden om basisscholen te helpen bij de organisatie van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. 

Omschrijf duidelijk wat voor activiteit je aanbiedt, voor hoeveel leerlingen en voor welke leeftijd en hoe lang de activiteit duurt. Het is raadzaam om je als sportclub voor 11 januari aan te melden. Vanaf die dag kunnen scholen zich inschrijven en op die manier kunnen zij direct zien welke verenigingen willen helpen. Meld je je later aan, dan bestaat de kans dat een school al op een andere manier de Koningsspelen organiseert.

Vanaf 11 januari kunnen sportclubs zien welke scholen zich hebben ingeschreven. Via het platform kunnen scholen en aanbieders contact met elkaar zoeken voor de zogenoemde ‘Koningsmatch’ voor samenwerking. Onderling kunnen school en sportclubs de samenwerking verder vorm geven en duidelijke afspraken maken.

Meer informatie en inspiratie nodig? Kijk dan op de site van de Koningsspelen of download de toolkit.

Foto: Bibi de Veth


NOC*NSF 04 jan. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: