Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Het Oranje Fonds heeft geld beschikbaar voor projecten voor en door jongeren

NOC*NSF18 jan. 2023

Het Oranje Fonds zoekt jongeren tot 27 jaar met een plan om iets te doen voor de samenleving of anderen. Het fonds kan helpen bij de financiering van die plannen. Ook jongeren binnen sportverenigingen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage.

Jongeren tot 27 jaar, die actief zijn binnen een jongerenorganisatie (niet verplicht), of die met een groepje activiteiten organiseren of een project willen starten, kunnen een aanvraag doen. Het is belangrijk dat de jongeren zich op vrijwillige basis inzetten.

Wat voor een projecten steunt het Oranje Fonds?

 Het Oranje Fonds steunt verschillende soorten projecten. Bijvoorbeeld projecten door en voor jongeren, zoals:

  • Het organiseren van activiteiten voor jongeren in de wijk;
  • Het opzetten van groep voor LHBTQ+ jongeren;
  • Het opzetten van een project waarin jongeren elkaar helpen.

Ook activiteiten waarbij jongeren samenkomen met andere groepen worden ondersteund, bijvoorbeeld:

  • Jongeren die zich inzetten om ouderen te helpen;
  • Jongeren die activiteiten organiseren voor de hele wijk.

Om voor financiering in aanmerking te komen is het belangrijk dat het idee bijdraagt aan de samenleving en van betekenis is voor mensen. Daarnaast moeten de activiteiten meerdere keren plaatsvinden binnen een periode van 12 maanden.

Wat kun je aanvragen?

Je kunt een bedrag van maximaal 2500 euro aanvragen, voor een periode van minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden. Het geld is bedoeld om de kosten van de activiteiten te dekken. Bijvoorbeeld kosten voor:

  • De huur van zalen en/of ruimtes;
  • Materiaalkosten;
  • Kosten voor het maken van flyers, posters of video’s;
  • Kosten voor een training of begeleiding (alleen voor groepen, niet individueel);
  • Investeringen in je organisatie, zoals het ontwikkelen van een strategie, of kosten voor de oprichting van een stichting.

Aanvragen

Jongerengroepen kunnen een toekenning aanvragen voor maximaal 2500 euro via mijn.oranjefonds.nl. Een speciaal samengesteld panel van jongeren zal de aanvragen beoordelen en samen beoordelen welke aanvragen ondersteuning verdienen. Je kunt op ieder moment een aanvraag indienen. Beoordeling van de aanvragen en selectie van aanvragen die een toekenning ontvangen gebeurt ieder kwartaal: in februari, mei, augustus en november.  De volgende ronde sluit op 1 februari. Dien je voor 1 februari je aanvraag in, dan hoor je voor eind februari of de aanvraag geselecteerd is.

Samenwerking sportclub en groep jongeren

Het kan voor sportverengingen ook interessant zijn om voor een project samen te werken met een groep jongeren in de wijk. Het Oranje Fonds kan namelijk geen bijdrage overmaken naar bankrekeningen van individuen. Dit betekent dat een los groepje jongeren een vereniging of stichting nodig heeft om als samenwerkingspartner of penvoerder op te treden.  

Bron en meer informatie: Oranje Fonds

Foto: Oranje Fonds - Patrick van Katwijk


NOC*NSF 18 jan. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: