Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Duurzamesportsector.nl is vernieuwd

NOC*NSF23 jan. 2023

Duurzame Sportsector heeft een nieuwe website. Duurzamesportsector.nl is een kennisplatform voor sportclubs, andere sportaanbieders en gemeenten. Op de site is van alles te vinden over het verduurzamen van sportaccommodaties.

Duurzame Sportsector is een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Vereniging Sport en Gemeenten, Platform Ondernemende Sportaanbieders, Branchevereniging Sport- en Cultuurtechniek en de Rijksoverheid. Deze partijen willen de sportsector vergroenen. Om de eigenaren van sportaccommodaties te helpen, is Duurzame Sportsector opgericht. De missie is om vanuit de sportsector 49% minder CO2-uitstoot te realiseren in 2030 ten opzichte van 1990.  Daarmee draagt de sportsector bij aan de klimaatdoelstellingen. Hoe de sportsector volgens het kennisplatform kan verduurzamen, staat in de Routekaart Verduurzaming Sport

Op Duurzame Sportsector kunnen sportclubs en andere accommodatie-eigenaren van alles vinden over vergroening. Van stappenplannen tot praktijkvoorbeelden, van bespaartips tot informatie over bijvoorbeeld warmtepompenledverlichting of energieopslag

Aanvragen BOSA-regeling kan weer

Verduurzaming in onder andere mogelijk met behulp van de regeling Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties  (BOSA). Sinds 1 januari kunnen amateursportclubs deze subsidie weer aanvragen.

Voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen kunnen verenigingen twintig procent subsidie krijgen. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit en klimaatadaptatie, en maatregelen in het kader van de veiligheidsbeleving van de sportaccommodatie komen in aanmerking voor tien procent extra subsidie, dus dertig procent in totaal.

De subsidie kan worden aangevraagd voorafgaand aan de activiteiten óf tot 12 maanden nadat de activiteiten zijn afgerond en betaald. Het minimale subsidiebedrag is 2500 euro. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager. Dit jaar is voor de BOSA-regeling in totaal 77 miljoen euro beschikbaar.

Lees hier meer over de BOSA-regeling.


NOC*NSF 23 jan. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: