Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Leiden onderzoekt mogelijkheden om oude veldverlichting versneld te vervangen

NOC*NSF07 dec. 2022

Sportverenigingen kampen met torenhoge energierekeningen. Ook in de gemeente Leiden. Verouderde lichtmasten rond de velden zijn echte energieslurpers. Daarom gaat de gemeente Leiden kijken of bestaande veldverlichting versneld kan worden vervangen door LED-lampen.

Sportwethouder Fleur Spijker beloofde onlangs de mogelijkheden daartoe te onderzoeken, in antwoord op vragen van GroenLinks-raadslid Tineke Hoogenboom. Meerdere sportverenigingen hadden daar om gevraagd. “Ik heb opdracht gegeven om uit te zoeken wat er kan”, zei Spijker tegen Radio Sleutelstad.

Ze benadrukte wel dat het niet eenvoudig zal worden. “Het is niet zomaar een kwestie van een ander lampje erin draaien. Het gaat ook om nieuwe armaturen en soms zelfs het aanleggen van nieuwe bekabeling.” Ze wees erop dat het al snel om een flinke investering gaat. “Dan moeten we dus kijken of we de bestaande verlichting versneld kunnen afschrijven.”


NOC*NSF 07 dec. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: