Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Enquête RTV Drenthe: noodlijdende clubs moeten hulp krijgen van gemeente

NOC*NSF23 nov. 2022

Sportverenigingen in Drenthe hebben moeite om het hoofd boven water te houden. In een enquête vroeg RTV Drenthe deelnemers om hun mening daarover. 

De oplopende energiekosten bedreigen het voortbestaan van Drentse sportverenigingen. Meerdere gemeenten, waaronder Assen en Coevorden, hebben besloten om de noodlijdende verenigingen financieel te ondersteunen. Na de financiële problemen tijdens de coronapandemie stappen de lokale overheden daarom opnieuw in om de sportclubs te helpen.
Een kleine meerderheid van de deelnemers aan 'Wat vind jij' vindt dat gemeenten sportclubs moeten blijven steunen. Een kleine 53 procent is het niet eens met de stelling 'Sportverenigingen moeten zelf de broek op kunnen houden'.
Huishoudens en bedrijven hebben in de afgelopen periode compensatie ontvangen van de overheid vanwege de stijgende energiekosten. Voor sportverenigingen zijn echter geen compensatieregelingen opgesteld, waardoor veel clubs vrezen voor hun voortbestaan. Er zijn nu verschillende gemeenten die in de bres springen voor de verenigingen.

Noodfonds

In de gemeenteraad van Coevorden is gisteren een voorstel gedaan om een noodfonds voor (sport)verenigingen die de stijgende energiekosten niet meer kunnen betalen op te richten. Eerder besloot de gemeente Assen al om verenigingen tegemoet te komen in de huurlasten.

NOC*NSF 23 nov. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: