Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Aanmelden verkiezing Duurzame Sportaccommodatie van het Jaar 2023

NOC*NSF15 nov. 2022

Iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Daarin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Daarom zijn wij op zoek naar de meest duurzame Sportaccommodatie van het jaar 2023. Heeft jouw club mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid? Meld je aan en maak kans op deze felbegeerde titel én een geldprijs tot € 3.000.

Waarom deze verkiezing?

De sportsector gaat verduurzamen en wil in 2050 CO2 arm zijn. Dit hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen afgesproken, samen met de andere ondertekenaars van de Routekaart Verduurzaming Sport. Goed voorbeeld doet goed volgen en biedt daarnaast inspiratie. Daarom hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen de prijs voor de beste Sportaccommodatie van het jaar in het leven geroepen. De prijs wordt komend jaar voor de vierde keer uitgereikt.

Wil je jouw club in de spotlight zetten?

Je kunt je vanaf 1 november tot 9 maart aanmelden. Meld je aan en:

  • Maak kans op de titel Sportaccommodatie van het jaar 2023
  • Maak kans op € 3.000 om jouw club verder te verduurzamen
  • De 5 genomineerden ontvangen een toffe video van hun club

Aanmelden doe je hier. 

Sportclub SDDL uit Brabant ging je voor

In 2022 is korfbal- en voetbalclub SDDL uit het Brabantse Demen verkozen tot meest duurzame sportaccommodatie van 2022. Hun sportaccommodatie is één grote CO2-opslag. Zij hebben bij de bouw gebruik gemaakt van circulaire materialen, in zowel bouw als inrichting. De accommodatie is multifunctioneel inzetbaar. Van een drumband tot jeugdwerk, de accommodatie wordt heel divers gebruikt. En een mooie plus: de club heeft een eigen groentetuin die biodiversiteit stimuleert.

Bekijk hier een video over de bekendmaking van de Sportaccommodatie van het jaar 2022:


NOC*NSF 15 nov. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: