Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportvereniging UDI ontvangt koninklijke erepenning: ‘Een vereniging zoals een vereniging bedoeld is’

NOC*NSF14 okt. 2022

Sportvereniging UDU heeft een koninklijke erepenning gekregen. UDI bestaat 126 jaar en is inmiddels de op een na grootste handbalvereniging van Arnhem. 

UDI is opgericht als gymnastiekvereniging. De club is daarna altijd mee in de behoeften van de leden. Ondanks grote sportieve prestaties staat de saamhorigheid en gezelligheid bij de vereniging al jaren op de eerste plaats. Zo organiseert UDI in het clubhuis aan de Vondellaan voor jong en oud activiteiten om leden betrokken te houden.

Vriendschap en saamhorigheid

Volgens burgemeester Ahmed Marcouch, die de penning overhandigde, is UDI ‘een vereniging zoals een vereniging is bedoeld. ,,Een verrijking voor het leven van haar leden, in een gedeelde liefde voor de handbalsport maar ook in vriendschap en saamhorigheid, dat bij UDI altijd op één heeft gestaan. Want winnen is mooi, maar sámen winnen is nog veel mooier.”

UDI moest vorig jaar het feest vanwege het 125-jarig bestaan afgelasten vanwege corona. Daarom werd pas dit weekend feest gevierd en kwam de burgemeester langs met een koninklijke erepenning. Die staat symbool voor het respect en de waardering die de koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Hij wordt verleend aan verenigingen stichtingen, instellingen of sportverenigingen bij een 50-jarige jubileum of een volgend meervoud van 25 jaar.


NOC*NSF 14 okt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: