Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

KNLTB zet in op Fair Play

NOC*NSF31 okt. 2022

De KNLTB vindt het belangrijk dat iedereen in een veilige en sportieve omgeving kan tennissen en padellen. Op en naast de baan of in de padelkooi hoort iedereen – van recreant tot topspeler en van leraar tot vrijwilliger – zich integer en respectvol te gedragen. Daarvoor krijgen alle verenigingen een Fair Play pakket en vinden er webinars plaats dit najaar.

Fair Play draagt bij aan een plezierige sportbeoefening en wie het plezier in tennis en padel behoudt, blijft de sport langer beoefenen. Daarom trekt de KNLTB samen met verenigingen op voor het bereiken van een optimaal sportklimaat. Samen wil men verantwoordelijk zijn voor een integere tennis- en padelsport in Nederland. Daarom besteedt de bond veel aandacht aan Fair Play en doen zij aan de besturen van de verenigingen de oproep om zelf met Fair Play  aan de slag te gaan en actief te stimuleren. Om verenigingen hierbij te helpen, biedt de bond een Fair Play pakket aan.  

Fair Play pakket

Het Fair Play pakket bestaat uit:

  • Een informatiebord: bedoeld om op een zichtbare plek op te hangen bij de entree van jouw vereniging/accommodatie.
  • Een poster: bedoeld om op een zichtbare plek op te hangen in of rond het clubhuis.
  • Een infographic: bedoeld om op een zichtbare plek op te hangen in of rond het clubhuis.
  • Een speciale uitgave van het Magazine Sport Bestuur en Management met als thema ‘Een veilige sportomgeving’: bedoeld als naslagwerk voor bestuurders.

Daarnaast organiseert de KNLTB in samenwerking met het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) dit najaar een Fair Play webinar. In dit webinar komt aan bod wat het belang is van sociale veiligheid op de vereniging. Werken de verenigingen al met de beschikbare tools, gedragscodes, een Verklaring Omtrent Gedrag en hebben zij een vertrouwens(contact)persoon aangesteld? Kennen zij de meldpunten en weten ze wanneer er een meldplicht geldt? Via de evenementenpagina wordt de datum en het tijdstip van uitzending van het webinar gecommuniceerd.

Succesverhalen

Tennis- en padelverenigingen die al actief aan de slag zijn gegaan met Fair Play en andere verenigingen willen inspireren worden uitgenodigd dat te vertellen. De beste succesverhalen worden geplaatst op de website. 

Er is al veel informatie beschikbaar hoe je aan de slag kan gaan met Fair Play, neem dus een kijkje


NOC*NSF 31 okt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: