Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Biologisch afbreekbaar kunstgrasveld in Emmen geopend

NOC*NSF17 okt. 2022

Bij voetbalvereniging EHS'85 in Emmen vond op zaterdag 24 september de officiële opening plaats van 'het eerste biologisch afbreekbare kunstgrasveld ter wereld' van Senbis.

De plaatselijke wethouder verrichtte de aftrap van een onderlinge wedstrijd van lokale pupillen waarmee het testveld officieel geopend werd.
De kunstgrasmat GreenBlade is ontwikkeld door het op het GETEC-terrein gevestigde Senbis, in samenwerking met haar partners Ten Cate Grass, EdelGrass, Antea Sport en Sweco. Senbis komt voort uit de voormalige R&D-activiteiten van Akzo en is gespecialiseerd in het leveren van R&D-diensten en het ontwikkelen en produceren van duurzame producten uit biopolymeren.

Ontwikkelingsproces

Het testveld bij EHS'85 is het resultaat van een intensief onderzoeks- en ontwikkelingsproces, dat mede mogelijk is gemaakt door ondersteuning vanuit provincie Drenthe, gemeente Emmen, Sportinnovator en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (de laatste twee namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Het bestaat volledig uit composteerbare materialen en is ingevuld met GreenFill, de eveneens biologisch afbreekbare infillkorrel van Senbis. Deze constructie is daarmee een antwoord op de microplastics-discussie rondom kunstgras.

Foto: Romano Neef


NOC*NSF 17 okt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: