Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportvereniging Barchem Vooruit vervangt zelf veldverlichting

NOC*NSF16 sep. 2022

Sportvereniging Barchem Vooruit heeft een drukke zomervakantie achter de rug. Onmiddellijk na het jaarlijkse Barchkamp werd het sportterrein van de club gesloten. Niet dat er niet heel hard gewerkt werd. Arjen Dieperink beschreef de werkzaamheden in de Berkelbode. 

Zo is in de kantine Jan Willem Boon druk bezig, een paar deuren verder is Dinand Pardijs aan het werk. Op een van de speelvelden zijn twee monteurs van een bedrijf uit Enschede in een hoogwerker de nieuwe veldverlichting aan het monteren.

Jan Willem en Dinand hebben even tijd en komen in de kantine samen. “Zoals je ziet zijn wij druk bezig met de techniek“, zegt Jan Willem. “Kort nadat het Barchkamp afgelopen was zijn wij met een groep vrijwilligers aan de gang gegaan om de zestien lichtmasten bij de twee velden te verwijderen. Ook de betonnen voet hebben wij uit de grond gehaald. Dat was een beste klus“, vult Boon aan. Dinand knikt instemmend en vertelt: “Ik ben bij SVBV voor de technische kant. Dat ligt in het verlengde van mijn vakgebied. Voor de nieuwe ledverlichting voor de velden is onder meer de schakelkast aangepast. Ook waren er veel graafwerkzaamheden nodig.“

Vrijwilligers

Er moest 800 meter aan kabels de grond in. Voor de graafwerkzaamheden mocht SVBV dankbaar gebruik maken van bedrijven die de apparatuur sponsorden. En onder de vrijwilligers waren er een paar die beroepshalve met dit soort apparatuur werken.
Even later staat Jan Willem Boon op het speelveld waar het Enschedese bedrijf de lampen op zo’n zestien meter hoogte aan het monteren is. “Kijk, dit waren de oude lampen. Groot uitgevoerd. De huidige lampen zijn heel klein” , zegt Jan Willem en pakt een doos uit waar een ledschijnwerper in zit. “Zoals je ziet bestaat dit uit allemaal uit zeer kleine led-lampen. Wij kunnen deze lampen zelfs dimmen. Ze gaan langer mee dan de oude, het is zuiniger, duurzaam en toekomstbestendig” . Boon hoopt dat daar het verbruik van de nieuwe verlichting zo laag is dat er voor zijn club geen energieverhoging in zal zitten.

Toekomstbestendig

“De bedoeling was dat wij zo konden bezuinigen op elektra. Met de huidige energieprijs gaat dat nog even niet lukken maar de spelers hebben straks wel mooi licht op het veld”. Ook heeft SVBV twee ballenvangers van zestien meter breed en vier meter hoog geplaatst. “Als voorheen \de bal achter de goal kwam moest menig keeper of speler over het slootje springen dat er direct achter ligt. Omdat het waterschap Rijn en IJssel een van de slootkanten schuin heeft afgegraven wordt dat een stuk moeilijker. Op deze manier hopen wij te voorkomen dat de bal moet worden opgehaald.“

Dit artikel werd gepubliceerd op berkelbode.nl. 


NOC*NSF 16 sep. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: