Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Tweede editie Hotdog Games in Haarlem

NOC*NSF22 aug. 2022

Triple Threat, de Haarlemse club die al meermaals de Club van het Jaar verkiezing won, organiseerde kortgeleden voor de tweede keer de hotdog games in Haarlem. Geslaagd, vonden de rond de dertig deelnemende kinderen. Een spannende sport- en spelmiddag, waar je naast suikerspinnen natuurlijk ook hotdogs kon eten.

De hotdog games zijn onderdeel van Summer 22 dat voor de tweede keer wordt georganiseerd. Het evenement richt zich vooral op kinderen die niet met vakantie gaan of thuis zitten omdat de sportverenigingen en -clubs gesloten zijn. “Vorig jaar tijdens corona zijn we begonnen met Summer 21”, zegt Shadde Fessaha community leader van Triple Threat. “Dat was een zo’n succes dat we het dit jaar weer hebben gedaan.”

In Haarlem-Noord, het centrum, Parkwijk en Schalkwijk zijn er allerlei dingen te doen voor kinderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld voet- en basketballen, maar er was pasgeleden ook een buitenbioscoop bij de Toneelschuur. “Wij vanuit Triple Threat richten ons op de kinderen in Schalkwijk en Parkwijk”, vervolgt Fessaha. “Maar eigenlijk zijn alle kinderen van Haarlem natuurlijk welkom.”

Hotdog games

De naam hotdog games komt volgens Fessaha van een basketbalkamp. “Daar hadden ze allemaal spelen met opblaaskussens en worden er aan het einde hotdogs gegeten”, lacht hij. De organisatie hoopt dat er nog vele jaren evenementen als deze georganiseerd kunnen worden. “Het is belangrijk dat de jongeren iets te doen hebben, toen ik jonger was, had ik dit niet”, zegt Fessaha. “Wij zien er dan ook de waarde van in, net als de gemeente en de jongeren zelf trouwens. Dus ik hoop zeker dat we volgende jaar Summer 23 mogen verwelkomen.”

 


NOC*NSF 22 aug. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: