Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Nijmegen Atletiek ontvangt prijs voor meest inclusieve sportaanbieder van de stad

NOC*NSF10 aug. 2022

Sportvereniging Nijmegen Atletiek is uitgeroepen tot meest inclusieve sportaanbieder van Nijmegen. De sportclub kreeg de prijs eind juli door wethouder Grete Visser uitgereikt in de village van EuroGames op de Mariënburg. Met de prijs beloont de gemeente sportaanbieders die actief bezig zijn met inclusiviteit. Badmintonclub Mariken en Waalhalla werden gedeeld tweede.

Nijmegen Atletiek, de grootste atletiekvereniging van Nijmegen, wordt door de jury geroemd om het feit dat men kosten wat het kost probeert om nieuwe sporters met reguliere groepen mee te laten doen. “Pas wanneer dit echt niet lukt door beperkingen om met regulier aanbod mee te gaan, wordt er een aparte groep opgestart. Bij de club kunnen mensen van alle leeftijden kunnen bij de club terecht voor sport, maar ook voor gezelligheid. De accommodatie wordt erop aangepast dat iedereen zich er thuis voelt.” De clubs op de gedeelde tweede plaats, BC Mariken en Waalhalla, krijgen ook complimenten van de jury. “Waalhalla straalt met deelnemers én medewerkers uit dat iedereen welkom is. BC Mariken krijgt onze complimenten voor de samenwerkingen die zij met verschillende partners hebben.”

“Sporten voor en van iedereen”

Het doel van de prijs is om Nijmeegse sportverenigingen te belonen voor hun bijdrage aan een inclusieve stad. Tegelijkertijd is het een aanmoediging voor verenigingen om (verder) aan de slag te gaan met inclusiviteit. Wethouder Sport Jean-Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen) is trots op de drie clubs die dit jaar als beste uit de bus komen. “In Nijmegen is sporten voor en van iedereen. Dat laten we deze week ook zien tijdens de EuroGames. Ik ben heel trots dat deze drie sportaanbieders zich hier zo voor inzetten.”

Dit artikel verscheen eerder op de website van RN7.nl.


NOC*NSF 10 aug. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: