Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

100 jaar Heusden: alle mannen mogen gratis maand krachttraining doen

NOC*NSF31 aug. 2022

Of ze nu meer of minder dan 100 kilogram wegen: alle Heusdense mannen kunnen de hele maand augustus gratis aan krachttraining doen onder begeleiding van fysiotherapeut Daan Aldenzee. De KrachtClub houdt deze actie in het kader van 100 Jaar Heusden. 

"Eén van de doelen van Stichting 100 Jaar Heusden is: hoe kunnen verenigingen elkaar versterken door over de grenzen van de eigen club te kijken?” aldus Jennemieke Snijders, voorzitter van de KrachtClub. "Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Wat kunnen wij als sportvereniging betekenen voor andere Heusdense verenigingen? Daar waren we snel uit: als je aan krachttraining doet, voorkom je blessures en wordt je sterker in andere sporten zoals voetbal, tennis en wielrennen. Leden van bijvoorbeeld ONDO, TWC ’t Ventieleke en tennisclub De Meijvink blijven zo langer fit.”

Waarom alleen Heusdense mannen? "We hebben sinds kort twee mannengroepen op dinsdag en woensdag. Naast vijf volle damesgroepen. De club telt ruim 100 leden. Maar om één of andere reden is de drempel om mee te doen voor mannen hoger. Terwijl kettlebelltraining enorm populair is onder topsporters. Max Verstappen laat zich regelmatig op Twitter zien met kettlebells in de hand. Ook onze mannelijke leden onderstrepen de positieve effecten van de training. Hun spierballen groeien, hun rugklachten verminderen en hun sportprestaties verbeteren. Vandaar dat we het Heusdense feestjaar aangrijpen om mannen de kans te geven de effecten zelf te testen. De actie wordt mede bekostigd met hulp van de Rabo ClubSupport.”

De trainingen zijn in de buitenlucht achter het Hart van Heuze. Meer informatie vind je hier. 


NOC*NSF 31 aug. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: