Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vanaf volgend jaar gescheiden afval gratis opgehaald

NOC*NSF25 jul. 2022

Sportaccommodaties kunnen vanaf 1 januari 2023 plastic, drankkarton en glas kosteloos op laten halen. Daarvoor had je je vóór 18 mei jl dienen in te schrijven. Clubs die zich later melden, komen voor een latere ingangsdatum wel nog in aanmerking.

Helaas was de inschrijfperiode slechts kort en is die inmiddels gesloten.

Inschrijven kon via het inschrijfloket van Afval Goed Geregeld. Sportorganisaties en -verenigingen die iedere week 240 liter (één minicontainer) of meer gescheiden plastic en drankkarton aan kunnen bieden, kunnen dit gescheiden afval vanaf 1 januari 2023 kosteloos op laten halen. Dit is een initiatief van Nedvang en Afvalfonds verpakkingen.

Per i januari 2023 is Het Afvalfonds, naast de inzameling en recycling van alle verpakkingen van alle huishoudens in Nederland, ook verantwoordelijk voor het afval van verenigingen, horeca, recreatie, scholen, kantoren, winkels en de zorg. Op dit moment worden drankkarton, plastic verpakkingen en glas niet goed genoeg gescheiden en gerecycled in deze sectoren, daarom wordt dit met deze regeling gestimuleerd.

Wanneer de volgende inschrijvingsronde start, is nog niet bekend. Maar door via de website van Afval goed geregeld je mailadres achter te laten word je daarvan op de hoogte gesteld. 


NOC*NSF 25 jul. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: