Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Nieuwe afspraken over groot onderhoud in Oldamt

NOC*NSF04 jul. 2022

De gemeente Oldambt helpt sportverenigingen met het groot jaarlijks onderhoud op de sportvelden. Maar Oldambt moet bezuinigen, ook op de kosten voor sportvoorzieningen. Vanaf 2023 zal de verantwoordelijkheid voor het onderhoud daarom bij de sportclubs zelf komen te liggen.

Nieuwe afspraken over het beheer met sportverenigingen

Vanaf 2023 zullen de afspraken met de sportverenigingen over het beheer ook geharmoniseerd worden. Sportwethouder Erich Wünker legt uit: “De financiële afspraken die voor de herindeling in 2010 zijn gemaakt, worden nu nog nageleefd. Daar stoppen we mee, want het beschikbare geld wordt zo niet eerlijk verdeeld.”

Omni-sportaccommodaties

Een aantal sportverenigingen zijn al voortvarend aan de slag gegaan met het onderzoeken van de mogelijkheden van een omni-sportaccommodatie. Dat is een sportaccommodatie waar meerdere sportclubs samen gebruik van maken. Op die manier nemen de kosten voor het onderhoud van de gebouwen en de sportvelden af. De gemeente is daar blij mee, want zo kunnen alle inwoners veilig, gezond en met plezier blijven sporten.

Hoe nu verder

Wünker: “We zijn en blijven in gesprek met de sportverenigingen en horen ook de zorgen die ze hebben. We helpen de clubs daarom met deze transitie, bijvoorbeeld door ze inzage te geven in de omvang en prijzen van de inkoop van het jaarlijks specialistisch onderhoud door middel van een aanbesteding. Daar hebben we dit jaar, als overgangsjaar, nog extra geld voor uitgetrokken. Maar ook door hen te attenderen op allerlei ondersteunende regelingen vanuit onder andere de landelijke overheid. Daarnaast kunnen we er ook niet omheen dat ons nog lastige keuzes staan te wachten, zoals de mogelijke sluiting van gemeentelijke zwembad(en) en/of sporthal(len). Want we kunnen het helaas niet permitteren om bezuinigen te laten vallen.”


NOC*NSF 04 jul. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: