Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportclubs in Lelystad hebben gebrek aan sportzalen

NOC*NSF24 jun. 2022

Sportverenigingen in Lelystad kampen met ruimtegebrek, zo blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. Omdat er te weinig sportlocaties beschikbaar zijn in de provinciehoofdstad kunnen sommige clubs geen nieuwe leden meer toelaten.

Basketbalvereniging Flevo Musketiers is bang dat er vanaf volgend jaar mensen teleurgesteld moeten worden, vertelt bestuurslid Ruben Kaper. "We hebben steeds minder ruimte waar we kinderen kwijt kunnen", zegt hij. "We gaan volgend jaar van tien naar dertien teams. We moeten heel erg gaan puzzelen om te kijken of we die extra teams kunnen plaatsen. We komen nog twee ruimtes te kort, en als we die niet vinden, moeten we mensen gaan afwijzen."

Uit een eerder onderzoek van de gemeente blijkt dat het aantal sportzalen in Lelystad onder het landelijk gemiddelde ligt, vertelt directeur Eelco Derks van het Sportbedrijf Lelystad. "Als je de landelijke norm neemt, komen wij nu één sporthal te kort." Daar komt bij dat Lelystad de ambitie heeft om in 2030 100.000 inwoners te hebben. "Dan zouden er in totaal twee sporthallen bij moeten komen", concludeert Derks.

Actie ondernemen voor 2030

Volgens Derks is de gemeente verantwoordelijk voor de bouw van nieuwe hallen. "Er moet budget komen voor nieuwe accommodaties en oude moeten worden opgeknapt." Samen met Sportbedrijf Lelystad stelt de gemeente nu de Sportvisie 2030 samen om te zorgen dat ook in de toekomst iedereen lid kan worden van een sportvereniging. De verenigingen zelf zien liever eerder al iets veranderen.

"Wij hopen binnen drie jaar een oplossing te zien, want wij krijgen volgend seizoen al een probleem", zegt basketbalbestuurder Kaper. "Ik begreep van de gemeente dat er veertig miljoen vrijgemaakt wordt om het gebrek aan zaalruimte op te lossen, maar het moet door een hele langzame molen heen. Ik vind het jammer dat het ten koste gaat van de kinderen die willen sporten."

Lees hier het artikel zoals het verscheen op de website van Omroep Flevoland.


NOC*NSF 24 jun. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: