Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

KWC wil trainerskader verbeteren

NOC*NSF17 jun. 2022

De fietscrossafdeling van de Kamper Wielerclub (KWC) werkt hard aan de verbetering van het trainingskader. Door het opleiden van trainers en het verbeteren van het trainingsprogramma moet het niveau omhoog gaan. In het kader van deze doelstelling werd begin juni weer een mooie stap gezet. Zes leden van KWC volgden de trainerscursus ‘Wielertrainer 2’ met succes en kregen het trainersdiploma overhandigd.

Bij deze cursus trok KWC samen op met Het Twentse Ros uit Hengelo en CRT Raalte. Zaterdag mochten tien personen het trainersdiploma in ontvangst nemen. Zes van KWC, drie uit Hengelo en één lid van CRT Raalte. Het opleiden en ontwikkelen van trainers is belangrijk, maar cursussen zijn kostbaar. Sportraad Kampen en Sportservice Kampen vervulden een belangrijke rol door via het NOC*NSF subsidies te regelen. Daardoor kon KWC zes personen inschrijven voor de cursus, waaronder drie vrouwen. “BMX begint onder meiden steeds meer los te komen. Dat zie je ook terug bij deze cursus”, aldus Magda Visch, die een belangrijke rol speelde in de organisatie rondom de cursus.

Verdere stappen

KWC wil verdere stappen zetten in het opleiden van trainers. “We willen het verder uitbouwen. Daarbij zijn we wel afhankelijk van subsidies. We willen ervoor zorgen dat onze trainers steeds beter zijn opgeleid. Dit was de eerste aanzet”, aldus Visch.

 


NOC*NSF 17 jun. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: