Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Zwembad De Tippe in Heino 50 jaar

NOC*NSF06 mei 2022

Zwembad De Tippe in Heino viert feest, want het openluchtbad bestaat vijftig jaar. Een mooi jubileum, maar de stijgende energieprijzen geven ook reden tot zorg voor de toekomst voor Sportbedrijf Raalte.

De hoge gasprijzen zijn voor Henry Bronkhorst van Sportbedrijf Raalte een punt van zorg op dit moment. "Gelukkig hebben wij nog twee jaar een contract met de energiemaatschappij, maar wij kijken wel naar hoe andere zwembaden omgaan met deze enorme uitgaven. De gemeente heeft hier geïnvesteerd in een doek dat over het bad heen kan en dat houdt de warmte redelijk goed vast. Een investering van zo'n 100.000 euro, maar we zien nu al verschil in energieverbruik." Maar het jubileum is vooral reden voor een feeststemming.

Een buitenluchtzwembad kan eigenlijk alleen als er gewerkt wordt met vrijwilligers. "Hier zijn een paar mensen in dienst, die voornamelijk voor de veiligheid en organisatie zorgen. De rest zijn vrijwilligers die willen dat dit bad blijft bestaan. Er is ook geen andere mogelijkheid volgens Bronkhorst. "In veel andere plaatsen zijn de buitenbaden verdwenen. Terwijl iedereen van onze generatie weet hoe lekker het was dat je de hele zomer naar het zwembad kon."
Ondertussen maken de jonge meiden van het synchroon zwemmen Raalte zich klaar om in het diepe zwembad een show weg te geven. Eén van de dames voelt met haar tenen hoe koud het is. "Lauw," zegt ze vol overtuiging. Maar als de meiden later na hun uitvoering uit het water komen, staan ze allemaal te rillen. Toch wel koud.

NOC*NSF 06 mei 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: