Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Subsidie voor nieuwe, duurzame koelkast

NOC*NSF25 apr. 2022

De Stichting Duurzaam Waterland biedt sportverenigingen, dorpshuizen en andere culturele en maatschappelijke instellingen in Waterland en Edam-Volendam een subsidie voor de aanschaf van een nieuwe, energiezuinige koelkast. Veel organisaties maken nu nog gebruik van koelkasten, die soms al tien jaar of langer geleden zijn aangeschaft.

Deze energieslurpers staan bijvoorbeeld in sportkantines of keukens van dorpshuizen. Het zijn doorgaans geen huis- tuin- en keukenkoelkasten, maar professionele apparaten, die aanzienlijk groter en duurder zijn.

“Je ziet vaak dat organisaties zo’n koelkast pas wegdoen als hij stuk is. En als het dan zo ver is, moet er snel een nieuwe komen, waarbij er niet altijd voldoende naar duurzaamheid wordt gekeken”, zegt Luuk Oostervaan van Duurzaam Waterland. “In de tussentijd vertoont zo’n apparaat allerlei gebreken, maakt het veel herrie en kost het veel stroom en dus veel geld. Dat is zonde.”

Recent heeft de SDW al de Speeltuinvereniging Monnickendam en de Tennisvereniging Monnickendam financieel ondersteund met de aanschaf van nieuwe, energiezuinige koelvoorzieningen. Die clubs besparen nu niet alleen op de energierekening, maar ook de kosten van onderhoud zijn lager, aldus de stichting. De SDW wil nog minimaal tien andere instellingen helpen bij de aanschaf van een nieuwe, duurzame koelkast. Zij kunnen 25 procent van de aanschafwaarde vergoed krijgen met een maximum van duizend euro per instelling. Kijk voor meer info en aanmelding op www.sdwaterland.nl.

De SDW is onderdeel van de Coöperatie Windenergie Waterland, die de windmolens aan het begin van de dijk naar Marken exploiteert. Die turbines leveren elk jaar een flinke winst op, waarvan een deel via de SDW wordt gebruikt om allerlei initiatieven op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen.


NOC*NSF 25 apr. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: