Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Oproep: Meld problemen met stijging van energielasten

NOC*NSF16 feb. 2022

In het najaar van 2021 stegen de energieprijzen tot recordhoogten. Die hoge kosten worden sterk voelbaar voor sportclubs. Het toenmalige kabinet zegde compensatie van huishoudens toe, maar geen specifieke compensatie van sportclubs die zelf de kostenstijging moeten dragen.

NOC*NSF verzamelt daarom meldingen van sportclubs die bij hun bond aangeven in de problemen te komen door sterk gestegen energielasten. Het doel daarvan is inzicht te krijgen in de omvang en mate waarin sportclubs hiermee te maken hebben. Via regionale media zien we inmiddels de eerste concrete berichten binnenkomen.

Als er sprake is van substantiële lastenstijgingen bij een brede groep sportclubs, dan dreigt de sport te duur te worden voor delen van onze samenleving. Al in november van het afgelopen jaar heeft NOC*NSF namens de sportbonden bij de politiek gevraagd om aandacht voor de verwachte tariefstijgingen voor sportclubs.

De meldingen van energielastenstijgingen van clubs bij de sportbonden worden door NOC*NSF gebundeld en onder de aandacht van de Tweede Kamer fracties gebracht. Daarom is het goed als alle verenigingen, die problemen met de energiekosten hebben, dit aan hun bond melden.


NOC*NSF 16 feb. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: