Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Schrijf gratis in voor Vakbeurs Sportaccommodaties

NOC*NSF07 apr. 2022

De tijd om te verduurzamen is nu, ook in de sport. In de Routekaart Verduurzaming Sport zijn de doelstellingen vanuit het klimaatakkoord vastgesteld. Daarin staat de sportaccommodatie als maatschappelijk vastgoed omschreven als open en toegankelijk, verbindend tussen binnen- en buitenruimte, dienstbaar aan biodiversiteit, klimaatuitdagingen en de energietransitie in de omgeving.

Om deze ambities samen met jou waar te maken ontmoeten we je graag op 26 april op de Vakbeurs Sportaccommodaties. Ontdek wat jij kunt doen voor een groene(re) sportaccommodatie. Van minder afval tot meer biodiversiteit, wij helpen je op weg. Deelname aan de beurs is gratis, dus schrijf je in of bekijk het volledige programma.

Programma

  • 13:30 – 13:45 Minder afval op jouw sportclub
    door Jennifer van Dijk en Klaas van der Sterren (VANG i.s.m. Rijkswaterstaat)
    Steeds meer sportclubs gaan aan de slag met het verduurzamen van hun club. Naast bijvoorbeeld energiebesparing is afvalvermindering en afvalscheiding een belangrijke stap richting duurzaamheid. In deze workshop leer je wat de afvalregels voor een sportclub zijn, wat je zelf kunt doen om afval te verminderen en worden goede praktijkvoorbeelden gedeeld. 
  • 14:00 – 14:45 Zelf je sportaccommodatie verduurzamen met Sport NL Groen
    door Marit Bouwmeester
    De tijd om te verduurzamen is nu! Dat kan met behulp van Sport NL Groen. Deze tool geeft concreet advies over welke duurzaamheidsmaatregelen jij het best kunt nemen. En welke subsidies en financieringen je kunt aanspreken. In deze workshop leer je hoe je de eerste stappen zet naar het verduurzamen van jouw sportaccommodatie en wat dit je oplevert.
  • 15:00 – 15:45 Duurzame sportaccommodatie? Zo hebben wij het aangepakt
    door sportclubs
    Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je eigen sportaccommodatie(s)? In dit panelgesprek ontdek je hoe anderen dit hebben aangepakt. Wij hebben eigenaren van duurzame sportaccommodaties uitgenodigd. Zij kennen de pieken en de dalen. De drempels en open deuren. Maak gebruik van deze mogelijkheid en vuur al je vragen af! 

De workshops vinden plaats in lezingenzaal 4. Je hoeft je niet in te schrijven voor de workshops. Je kunt bij aanvang plaatsnemen, maar vol = vol!

Voor wie?

Ben jij clubbestuurder, commerciële sportaanbieder of sport- of beleidsadviseur? Houd jij je bezig met het verduurzamen van sportaccommodaties of ben je dit van plan? Volg dan één van onze workshops! Gratis inschrijven kan hier.


NOC*NSF 07 apr. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: