Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hockeyvereniging Westland opent eerste regenboogveld

NOC*NSF27 apr. 2022

Hockeyvereniging Westland uit Naaldwijk heeft kortgeleden een primeur gehad: zij zijn de eerste sportvereniging in Nederland met een zogenoemd regenboogveld. Dat Juba regenboogveld werd zaterdag 16 april officieel geopend. 

"Ons nieuwe veld is een symbool voor ons streven naar een veilig sportklimaat met aandacht voor diversiteit en inclusiviteit”, zegt voorzitter Maarten van der Starre namens het bestuur van de Naaldwijkse hockeyvereniging. "Verschillen worden als een verrijking gezien en hockey verbindt ons met elkaar.”

Het bestuur van HV Westland wil er met de komst van het veld nog meer voor zorgen dat iedereen zich binnen de club welkom voelt, ongeacht seksuele voorkeur of seksuele identiteit. "In de sportwereld blijkt het nog altijd lastig te zijn om ervoor uit te komen dat je tot de lhbti+-groep behoort. De laatste jaren zijn sportbonden en clubs steeds meer met seksuele diversiteit bezig. HV Westland is daarin een van de voorlopers.”

Toespraken

Het regenboogveld werd op zaterdag 16 april om 16.00 uur geopend. In de aanloop naar dat moment waren er vanaf 15.15 uur toespraken van Maarten van der Starre namens HV Westland, Karin Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation) en de Westlandse wethouders Piet Vreugdenhil (CDA) en Pieter Varekamp (VVD). Na de openingsceremonie namen het vrouwen- en mannenteam van HV Westland het op tegen het G-team van de club.

Een regenboogveld wil niet zeggen dat het gras letterlijk alle kleuren van de regenboog heeft, stelt voorzitter Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation. "Nee, dat mag niet, maar je moet denken aan vlaggen en reclameborden langs het veld met regenbooguitingen”, zegt ze. "En bijvoorbeeld regenboogcornervlaggen.” 


NOC*NSF 27 apr. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: