Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Nieuwe multifunctionele hal voor de hele Liemers

NOC*NSF24 feb. 2022

Er staat een nieuwe accommodatie voor allerlei sporten in Didam. De doelstelling van 'Beachhal Didam': zoveel mogelijk reuring op sportpark De Nevelhorst. 

Daan Beursken is 12 jaar en al sinds zijn 4de lid van de Didamse voetbalclub DVC’26. Van voetballen komt deze zaterdagochtend weinig terecht, de tegenstander heeft vanwege coronabesmettingen af moeten bellen. Dus doen Daan en zijn maten een pittig potje voetvolley in de nieuwe beachhal in de Jan Wellinghal, op sportpark De Nevelhorst.

Een hal voor de hele Liemers

"Ik vind het best leuk om samen te doen", zegt Daan, als het uurtje sporten er op zit. Eigenlijk is de beachhal sinds vorig jaar gebruiksklaar, al moet er in de afwerking nog het één en ander gebeuren. Nu de teugels rond de pandemie wat worden gevierd vindt DVC’26 het tijd worden om de trom te roeren. "We noemen onze nieuwe voorziening Beachhal Didam. Want die is niet alleen voor ons, maar eigenlijk voor de hele Liemers", zegt bestuurslid Sander Scheerder.

Samen met accommodatiebeheerder Sjaak Hanegraaf en coördinator Freek Hakkers is Scheerder graag bereid de nieuwe accommodatie te tonen. De beachhal is in samenwerking met muziekvereniging Harmonie de Club tot stand gekomen, op de plek waar tot voor kort het speedsoccerveld lag.

1500 kuub zand

Het laatstgenoemde veld werd te glad en moest worden vernieuwd. Toen ontstond het idee: laten we er een beachhal van maken, in combinatie met een ruimte waar De Club kan repeteren en concerten geven. "Inmiddels is de bridgeclub ook al aangehaakt en dat worden er nog veel meer", aldus het trotse drietal. Het beachveld is 25 bij 30 meter, de aansluitende ruimte met horecavoorzieningen 16 bij 25 meter. Nadat het onderhoudsteam van DVC’26 de ruimte geschikt had gemaakt, werd 150 kuub zand binnengebracht.

Beachvolleybal is een snel groeiende sport, maar het veld is ook geschikt voor tennis, voetbal, voetvolley en handbal. "Zo wordt onze club een multifunctionele vereniging, met een ruim aanbod aan sporten. Precies zoals de gemeente Montferland dat graag ziet", zegt Hakkers.

Kinderfeestje kan ook

Collega-sportverenigingen kunnen de hal huren, maar ook bedrijven die met hun personeel een sportief feestje willen vieren zijn welkom. Verder mikt de voetbalclub op de komst van de buitenschoolse opvang (BSO) en maakt de afdeling sport en bewegen van ROC Graafschap College al gebruik van de accommodatie. Kinderfeestjes zijn ook mogelijk. De verbreding van activiteiten in clubaccommodaties is een ontwikkeling, die bijvoorbeeld ook bij DZC’68 in Doetinchem en het Gaanderense VVG te zien is.

Driftig vernieuwen

Vrijwilligers van de voetbalclub en de Harmonie de Club hebben de handen ineen gestoken om de accommodatie voor elkaar te maken. Niet alles is afgerond, gekeken wordt naar een nieuw systeem om de grote ruimte te kunnen verwarmen. Wel is LED-verlichting aangebracht en zijn andere aanpassingen doorgevoerd. "We hebben ons afgevraagd: wat missen we nog? Niet alleen in Didam, maar in de hele regio", verduidelijkt Scheerder. "Toen kwamen we uit op een beachhal." DVC’26 is sowieso driftig aan het vernieuwen, zo is een skillscourt (een afgescheiden minivoetbalveldje) aangelegd, vernoemd naar de in november 2020 overleden oud-voorzitter, bestuurslid en erelid Jan Overgoor.

Krachtheuvel

Verder is dankzij steun van sponsors een krachtheuvel aangelegd, met een helling tot 12 procent en trappen aan de achterzijde. Ideaal om jeugdspelers krachttraining aan te bieden. "Vroeger ging je naar de voetbalclub en dat was het. Wie tennist of volleybalt had hier niets te zoeken", zegt Scheerder, die in het bestuur de portefeuille accommodatie beheert. "Overdag gebeurde hier vrijwel niets. Dat wordt heel anders. We willen zoveel mogelijk reuring op dit sportpark."

Foto: Theo Kock


NOC*NSF 24 feb. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: