Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

“Iedereen in Tilburg moet veilig kunnen sporten”

NOC*NSF21 feb. 2022

In Tilburg is begin februari een start gemaakt met de campagne ‘Laat je horen’. Iedereen in Tilburg moet veilig kunnen sporten. Als iets niet goed voelt of niet pluis is, moet een sporter dat kunnen melden.

Daarom zijn kaartjes gemaakt met daarop de namen en gegevens van de vertrouwenspersoon en bestuurders van de sportvereniging. Sporters of vrijwilligers van de verenigingen kunnen deze mensen altijd benaderen bij grensoverschrijdend gedrag. Keycords met daaraan de informatiekaartjes werden door de wethouders Dols en Hendrickx uitgedeeld aan HC Tilburg en Volley Tilburg. Naast de Keycords werden ook fluitjes uitgedeeld met de tekst: Laat je horen! Deze symbolische tekst richt zich op vrijwilligers bij sportclubs. Vrijwilligers kunnen namelijk het verschil maken voor leden als het op de club of thuis niet goed gaat.

Er zijn al meerdere verenigingen die aangesloten zijn bij het verenigingsnetwerk Sportplezier Tilburg die de keycords gaan inzetten om campagne te voeren voor sociale veiligheid binnen hun club. Andere Tilburgse sportverenigingen die ook campagne willen voeren kunnen contact opnemen met sportplezier@tilburg.nl.

Op 9 maart start de online campagne ‘Laat je horen’. In de campagne wordt  onder andere ingegaan op de inzet van een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) en het werken met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij sportclubs. Ook komen er berichten beschikbaar die verenigingen op hun eigen social media kanalen kunnen delen. Andere onderdelen van de campagne zijn de VCP en het  aannamebeleid van vrijwilligers (VOG). Maar ook thema’s als: hoe ga je met elkaar om, beleid seksuele intimidatie en de standaard basiselementen voor een sociaal veilige sportvereniging. 

Foto: Studio Robert Sanders


NOC*NSF 21 feb. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: