Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Goede voornemens? Doe mee met Jumbo Foodcamp!

NOC*NSF05 jan. 2022

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben velen van ons goede voornemens. Ook voor jouw sportvereniging heb je misschien plannen om zaken in 2022 nóg beter te doen. Een programma wat daar perfect bij past is de Jumbo Foodcamp.

Sporters helpen gezonder te leven én beter te presteren. Dat is het doel van de verregaande samenwerking die Jumbo Supermarkten en NOC*NSF met elkaar aangaan op het gebied van gezonde voeding en sport. De partijen hebben hiervoor een nieuw leerprogramma over voeding, gezondheid en sport ontwikkeld voor trainers en coaches: Jumbo Foodcamp. Vanaf dit jaar kan de Jumbo Foodcamp-module worden ingezet bij alle ruim 25.000 Nederlandse sportverenigingen die via de sportbonden zijn aangesloten bij NOC*NSF.

Ervaringen Jumbo Foodcoach-app

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken en daarmee iedereen helpen met een gezondere leefstijl. Zo maakt Jumbo onder meer haar huismerkproducten steeds gezonder en is er volop aandacht en inspiratie voor het eten van voldoende groenten en fruit. Om iedereen te helpen en te inspireren gezonder te eten en (meer) te bewegen wordt onder andere de Jumbo Foodcoach-app ingezet, die mede is ontwikkeld met behulp van de topsportexpertise van NOC*NSF en het professionele schaats- en wielerteam van Jumbo-Visma.

De ervaringen met de Jumbo Foodcoach-app zijn nu verwerkt in een nieuw leerprogramma: Jumbo Foodcamp. Deze module wordt toegevoegd aan de bestaande leerprogramma’s die NOC*NSF en de sportbonden aan hun verenigingen aanbieden.

Gezonde sportomgeving

Met Foodcamp willen Jumbo en NOC*NSF trainers, coaches, kantinemedewerkers en bestuurders van sportclubs ondersteunen bij het creëren van een gezonde sportomgeving. Zodat hun sporters bewuster omgaan met voeding voor, tijdens en na het sporten. Dus óók wat sporters thuis, op school of op hun werk eten voordat ze gaan trainen of juist daarna.

De Jumbo Foodcamp-trainingsmodule duurt twaalf weken en bestaat uit diverse sessies over voeding en bewegen. Eén sessie is in een lokale Jumbo-winkel zodat meteen kennis kan worden gemaakt met de producten. Trainers van sportclubs krijgen zo praktische inzichten over het belang van gezonde voeding en leren hoe ze sporters het beste op dit gebied kunnen adviseren.

Kennis delen

“Met deze prachtige samenwerking onderstrepen we onze ambitie om iedereen te helpen met een gezondere levensstijl”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, CCO bij Jumbo. “Samen met NOC*NSF kunnen we onze kennis over sport en voeding met sportverenigingen in heel Nederland delen en gezond eten en bewegen nog leuker maken.”

 “We voegen Jumbo Foodcamp toe aan onze leerprogramma’s, omdat we ervan overtuigd zijn dat deze kennis zeer waardevol is voor lokale sportverenigingen”, zegt Marc van den Tweel, algemeen directeur bij NOC*NSF. “We leren trainers al meer over onderwerpen als coachen, bewegen en psychologie. Daar voegen we nu het aspect voeding aan toe. Met dit nieuwe programma willen we sporters nog meer sportplezier laten beleven door hen beter te adviseren over de juiste voeding op het juiste moment.”

Richard Kaper, manager Sportparticipatie NOC*NSF: “Samen met de sportbonden en onze partner Jumbo hopen we dat sporters van sportclubs komen tot leuke en gezonde nieuwe rituelen en gebruiken, waardoor zij beter omgaan met voeding en daarmee streven naar een betere sportbeoefening en gezondere leefstijl. We zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot een groter sportplezier op de club en een gezondere generatie.”


NOC*NSF 05 jan. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: