Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Eindelijk krijgt SC Muiden weer een sporthal

NOC*NSF03 jan. 2022

Na zeven jaar wachten gaat het er nu echt van komen: Muiden krijgt een gloednieuwe sporthal. Begin december is de eerste paal geslagen, de bouw van de sporthal gaat ongeveer een jaar duren. Sportclub SC Muiden sluit daarmee een periode van vele jaren van onzekerheid af en kan zich verheugen op haar gloednieuwe onderkomen.

Muiden zat zonder sporthal na de sloop van de oude sporthal aan de Korte Muiderweg zeven jaar geleden. De nieuwe sporthal komt op het nieuwe sportpark Bredius, aan de rand van Muiden, en heeft straks plek voor zowel sportverenigingen als scholen.

De sporthal heeft straks twee verdiepingen. De daadwerkelijke zaal komt op de eerste verdieping, daaronder komen de kleedkamers en de kantine. "We investeren hiermee echt in iets moois, niet alleen voor Muiden, maar voor alle sporters in onze gemeente, waar sterk behoefte aan is en waar jong en oud jaren van kan genieten. Een moderne en duurzame sporthal waar straks iedereen terecht kan", zeggen wethouders Alexander Luijten en Jorrit Eijbersen, die de eerste paal mochten slaan.

Onderkomen voor SC Muiden

De komst van de sporthal betekent vooral voor sportclub SC Muiden een einde aan jarenlange onzekerheid. De club moest enkele jaren geleden tot haar grote verdriet wijken voor de nieuwbouwwijk De Krijgsman. Dat leverde een paar felle protesten op en leidde er toe dat de club ongeveer de helft van haar leden kwijtraakte.

De club streek vier jaar geleden neer op het nieuwe sportpark Bredius - op hemelsbreed enkele tientallen meters van het oude onderkomen - maar heeft lang moeten wachten op een echt nieuw clubgebouw.

Met vereende krachten bouwden echte clubleden er eerst een clubhuis van een oude strandtent. De gemeente legde er vier velden aan. Straks staat er dus een echt onderkomen waar SC Muiden de hoofdgebruiker van wordt.

Foto: Bob Awick


NOC*NSF 03 jan. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: