Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Kerstboomactie bij SV Dalfsen

NOC*NSF08 dec. 2021

Bennie Offenberg (77) is de smeerolie van sv Dalfsen. Hij weet anderen te enthousiasmeren om samen de club naar grote hoogte te brengen. De komende maand worden bijvoorbeeld weer honderden kerstbomen in het dorp verkocht. “Zo kan de vereniging goede jeugdtrainers betalen.”

Bennie vertelt: "Het is geweldig onderdeel te zijn van een club. Ik zie het verenigingsleven in Dalfsen als het kloppend hart van het dorp. Je ontmoet elkaar. Het is mooi daar dan samen de schouders onder te zetten. Meehelpen om de vereniging te laten bloeien. Je weet waarvoor je het doet. Het allermooiste vind ik de kerstbomenactie. In korte tijd halen we heel veel geld op voor de club. Maar er gaan ook mooie bedragen naar de kerk en het hospice. Zo’n vijftien jaar geleden stopte Mol Diervoeders met de verkoop van kerstbomen. Ik ben er toen ingestapt, voor het raceteam waar mijn zoon inzat. Na twee jaar stopte het raceteam en zei ik hier tegen het bestuur: Dit is ook iets voor de voetbalclub."

"In twee zaterdagen verkopen we honderden bomen. We hebben een mooi clubje vrijwilligers, dat het hele jaar meehelpt. Op de verkoopdagen zijn er extra handjes. We hebben een eigen tent. Een eigen aanhanger. Als je al die bomen dan ziet, geeft dat een bijzonder gevoel. Zo’n gevoel heb ik ook als ik op de accommodatie van sv Dalfsen rondloop. Tribune, kantine. Allemaal dankzij de inzet van vrijwilligers tot stand gekomen. En dan wil je het ook mooi houden. Het doet me wel eens pijn als er zaken moedwillig vernield zijn. We hebben een open complex. Er is niets mis mee als jongeren zich hier vermaken. Maar als je komt om te voetballen, gaat er niet zo snel iets stuk. Dat gebeurt door baldadigheid. Dan komen we hier op maandag en ligt er een bult afval. Of is er een brandje gesticht. Jammer en vooral onnodig. Ik word wel eens mismoedig als we dan als vrijwilligers de boel weer aan het herstellen zijn."

Jeugd moet kunnen voetballen

"Daarom is het ook zo belangrijk dat de jeugd hier kan voetballen. Ze leren samen iets te doen, met z’n allen. Lekker samen trainen. Je leert waar sportiviteit om draait. Verliezen en winnen hoort bij elkaar. Het eerste speelt nu met eigen jeugd in de eerste klasse. Daar ben ik best trots op. Het is voor mij de belangrijkste reden vrijwilligerswerk te doen. Zodat de jeugd kan voetballen. Het is wel lastiger om vrijwilligers te vinden. Veel leden zeggen liever ‘hier heb je 10 euro’ dan dat ze twee uurtjes komen helpen. Maar er lukt ook nog heel veel wel. De kleedkamers zijn schoon en de kantinediensten draaien we nog allemaal met vrijwilligers. Neem René Eijkelkamp, die voor PSV en Schalke’04 speelde. Hij is een geweldig voorbeeld. Hij voetbalde in de jeugd bij ons en staat nu ook gewoon achter de bar. Wanneer we op de accommodatie aan de slag gaan, is er een vaste ploeg van zo’n tien man. Dan beginnen we met koffie. Geweldige momenten om lekker bij te praten. Je bent er samen voor één doel. Dat is clubliefde.”

Dit artikel verscheen eerder op de website van De Stentor.


NOC*NSF 08 dec. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: