Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportclubs in Etten-Leur schrijven brief aan gemeente

NOC*NSF26 nov. 2021

Elf grote(re) sportverenigingen hebben zich verenigd in een brief aan de gemeente. Ook andere sportclubs zouden deze onderschreven hebben. De strekking: schaf de subsidie af en schrap daarvoor de geplande huurverhoging, blijf zelfwerkzaamheid stimuleren en maak meer werk van het lokale sportakkoord...

Etten-Leur wil de sportverenigingen vanaf volgend jaar - na een jaar uitstel - toch die 25 procent meer huur laten betalen voor gebruik van velden. Dat levert de gemeente drie jaar op rij 83.000 euro op. Clubs kunnen bijvoorbeeld de contributie verhogen, denkt wethouder Kees van Aert mee. Maar dat is geen optie, volgens de clubs. ”Er is een gegronde vrees dat een deel van de leden daarmee de betreffende sportverenigingen de rug toekeert.”

Tegenvoorstel

Zij hebben een tegenvoorstel. De gemeente verstrekte vorig jaar in totaal iets meer dan 58 mille subsidie aan de gezamenlijke sportclubs (die bijna het dubbele vroegen). Hou dat geld maar, is het advies. Het aanvragen ervan kost vaak veel tijd, van clubs en ambtenaren, en levert irritatie op. ”Er zijn zelfs clubs die helemaal geen subsidie aanvragen vanwege de omslachtige regels.”

Zelfredzaamheid

Het plan om de vergoeding van 'zelfwerkzaamheid’ af te schaffen, zou daarentegen teruggedraaid moeten worden. Die regeling werd in het leven geroepen om een eerdere huurverhoging te compenseren, zeggen de clubs, en met het afschaffen worden die alsnog met een verkapte huurverhoging geconfronteerd. “Bovendien stimuleert het clubs nu juist om zelf die werkzaamheden uit te voeren.”   

Verder stellen de clubs voor om echt wat meer werk te maken van het sportakkoord, bedoeld om mensen meer te laten bewegen. “Dat is nog onvoldoende uit de verf gekomen.”

Bron: BN De Stem


NOC*NSF 26 nov. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: