Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hilversumse sportverenigingen kunnen goedkoper geld lenen

NOC*NSF13 okt. 2021

Het Sport Investeringsfonds Hilversum heeft een lening afgesloten van 1,1 miljoen euro, waarvoor de gemeente een garantstelling heeft afgegeven. Dat geld wordt uitgeleend aan sportverenigingen, die zo goedkoper kunnen investeren in hun accommodaties.

De gemeente Hilversum gaat garant staan voor een lening van 1,1 miljoen euro die het Sport Investeringsfonds Hilversum afsluit bij de BNG bank (Bank Nederlandse Gemeenten). Het Sport Investeringsfonds leent dit geld uit aan de Hilversumse sportclubs. Het wordt hierdoor voor sportverenigingen in Hilversum goedkoper om geld te lenen. Met dit geld kunnen verenigingen investeringen doen in hun sportaccommodaties. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in ledverlichting, kunstgrasvelden en verbouwing of renovatie van clubgebouwen.

“We zijn blij dat we als gemeente op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een goedkope financieringsvorm voor de sportverenigingen”, meldt sportwethouder Floris Voorink (VVD). “Na een lastige periode voor sportclubs is dit weer een keertje goed nieuws. Dit gaat verenigingen helpen. We zijn trots op het kunnen steunen van verenigingen die volop zelf investeren in hun sportieve en duurzame toekomst.”

Investeringsfonds

Sportverenigingen hebben over het algemeen te weinig financiële middelen om investeringen in sportaccommodaties te kunnen doen. Om toch te kunnen investeren moeten er leningen afgesloten worden bij banken. Dat kost rente, die ook weer moet worden afgelost.

In 2018 is de Stichting Sportinvesteringsfonds Hilversum opgericht. Het is sportverenigingen mogelijk gemaakt om tegen een lager rentetarief dan de reguliere markt te lenen. Met de lening van 1,1 miljoen euro gaat de gemeente garant staan voor een nieuwe tranche. De Stichting Sportinvesteringsfonds Hilversum (SIF) komt zelf aan zijn middelen door bijdragen van de aangesloten sportverenigingen, de gemeente en door zelf leningen aan te trekken waarvoor de gemeente borg zal staan.


NOC*NSF 13 okt. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: