Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

LTV Valkenburg krijgt nieuwe locatie na wateroverlast

NOC*NSF20 sep. 2021

Drie locaties van zorginstelling Sevagram in Valkenburg zijn hard getroffen door de wateroverlast van medio juli. Door de kracht van het water is er veel verwoest bij de zorginstellingen. De ruim 190 bewoners van de locaties zijn geëvacueerd en ondergebracht naar andere zorglocaties. Volgens de gemeente heeft de situatie gevolgen voor de zorgcapaciteit in Zuid-Limburg. Daarom wil men snel overgaan tot het bouwen van een tijdelijke locatie. Na gesprekken tussen Sevagram, de gemeente Valkenburg aan de Geul en de tennisvereniging is besloten dat er op het complex van de club een tijdelijke zorglocatie gebouwd wordt.

De gemeente zegt dat de hulp van L.T.C. ervoor zorgt dat de bouw van de locatie voortvarend van start kan gaan. De tennisvereniging is gevestigd aan de Burgemeester Henssingel en werd zelf ook zwaar getroffen door de watersnood. "De vereniging schuift daarmee volledig het eigen belang terzijde en levert een bijdrage aan het algemeen belang", zegt de gemeente. Voorzitter van L.T.C. Valkenburg Adri Wijnker: “Het was al snel duidelijk dat de locatie Valkenheim, waar het water één meter hoog stond, niet meer te redden was. Wij hebben ons clubgebouw vrij snel weer schoongemaakt, maar dat onze locatie voor de tijdelijke bouw nodig is, daar hebben we uiteraard begrip voor.”

Intentieverklaring

De gemeente en de tennisvereniging hebben een intentieverklaring getekend, waarin is opgenomen dat de gemeente zich inspant voor de realisatie van een passende alternatieve accommodatie binnen de kern Valkenburg. In de tussentijd heeft de vereniging een regeling getroffen met andere tennisclubs in de omgeving om te kunnen spelen. Wijnker: “Op 3 augustus hebben we een bijeenkomst voor onze leden gehouden, waarin we hen geïnformeerd hebben. Daar heeft zich toen ook meteen een werkgroep gevormd, die zich wil inzetten om onze nieuwe locatie mee te ontwikkelen. We hopen dat die dan over een jaar ongeveer in gebruik te kunnen nemen.”

Parkeren op het c-veld

Naast de tennisvereniging steekt ook de voetbalclub de helpende hand uit. Door VV Walram is het c-veld beschikbaar gesteld als (tijdelijke) uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen in de gemeente. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de vraag naar alternatieve parkeervoorzieningen in en om het centrum van Valkenburg. VV Walram blijft gebruik maken van de overige velden aan de Oosterweg. Op termijn en in samenspraak met de vereniging kan naar verwachting het c-veld weer gebruikt worden als voetbalveld.


NOC*NSF 20 sep. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: