Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

HC Schiedam: gemeentelijke Club van het Jaar titel is de kroon op het werk van de vrijwilligers

NOC*NSF13 sep. 2021

Hockey Combinatie (HC) Schiedam  is verkozen tot Club van het Jaar in de gemeente Schiedam. Dat maakt de club blij en trots. Want ofschoon het geen gemakkelijk jaar was voor sportverenigingen, zorgde HC Schiedam ervoor dat de leden het hele seizoen veilig en met plezier konden blijven sporten. Marie-José Thijssen, al acht jaar vrijwilliger bij HC Schiedam, vertelt er meer over.

De leden en vrijwilligers van HC Schiedam waren dolblij toen ze hoorden dat ze Club van het Jaar waren geworden in de gemeente Schiedam. “De nominatie was al een hele eer”, vertelt Marie-José. “We zijn een gezellige club en werken elk jaar hard aan de ontwikkeling van onze leden. Daarbij hebben we altijd oog voor kind en welzijn. Het feit dat we genomineerd werden voor Club van het Jaar geeft aan dat anderen dit ook zien. En dat ze blij zijn met hoe we het doen.”

Positiviteit

De vrijwilligers van de Schiedamse hockeyclub werkten afgelopen jaar extra hard. “Steeds als de maatregelen veranderen, keken we wat er wél mogelijk was. We hebben alles op alles gezet om het ook dit jaar uitdagend te houden en om de binding te behouden.”

Zo maakte Marie-José deel uit van de ‘poortwachters’. Deze groep vrijwilligers ving jeugdleden op die door hun vader of moeder gebracht werden, toen ouders tijdelijk niet mee mochten naar de trainingen. “Alle leden tot 18 jaar konden zo het hele seizoen veilig en gezond blijven trainen. En omdat we niet tegen andere clubs mochten spelen, organiseerden we interne toernooitjes en wedstrijden om uitdaging te blijven bieden.” Voor de volwassen leden waren er bootcamps in groepjes van twee of drie personen. Zo konden ze aan de techniek en conditie blijven werken.

Kroon op het werk

Ook de voorzitter van HC Schiedam, Roland van der Poel, is ontzettend trots op wat de club in de afgelopen jaren gedaan heeft en dat het ondanks de crisis een mooi sportseizoen is geworden. “Het feit dat we Club van het Jaar zijn geworden, is echt een kroon op het werk van de vrijwilligers. We zijn een belangrijke club in Schiedam, te midden van een heleboel andere sportclubs. Deze titel bewijst dat.”

Nomineer jouw club voor Verkiezing Club van het Jaar 2022

Er zijn ruim 50.000 verenigingen en stichtingen in Nederland. Samen vormen ze het grootste netwerk van ons land. Het zijn plekken waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent wordt opgeleid. Samen bereiken we meer dan alleen en dat maakt verenigen zo belangrijk. Om het belang van verenigingen te vieren, heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende de Verkiezing Club van het Jaar opgezet. 

Volgend jaar de titel Club van het Jaar winnen? Hou clubvanhetjaar.nl in de gaten voor meer informatie.  

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.


NOC*NSF 13 sep. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: