Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

"We willen hier in Overvecht ons steentje bijdragen"

NOC*NSF14 jul. 2021

SV Vechtzoom is maar een kleine voetbalvereniging, die midden in de Utrechtse wijk Overvecht ligt. "Met onze driehonderd leden zullen we de problemen in deze wijk niet oplossen", zegt Brahim Karroum. "Maar we willen zeker wel ons steentje bijdragen aan het leefbaar maken en houden van de wijk." 

Brahim Karroum is vice voorzitter bij SV Vechtzoom en kent de wijk goed. "Onze club heeft het altijd belangrijk gevonden om iedereen het gevoel te geven dat ze bij ons mee kunnen doen. Zeker in deze tijd willen we stimuleren dat jongeren gaan en blijven sporten. Daarvoor hebben we graag gebruik gemaakt van het Stimuleringsbudget."

Toernooitje

De club heeft in het Paasweekend op zaterdag 3 april jl. een - naar omstandigheden, vanwege alle coronarichtlijnen - geslaagd evenement georganiseerd. "We hebben de buurt uitgenodigd: iedereen kan komen, voor de jeugd hadden we een toernooitje gepland en voor de kleinere kinderen wat speeltoestellen. Het was jammer dat we de ouders er niet meer bij konden betrekken. Die mochten deze keer niet mee op het terrein komen. Uit het verleden weten we dat het heel belangrijk is om in contact te komen met de ouders. De kinderen hebben het hier reuze naar hun zin, dat zie je. En als de ouders dan mee komen, dan kun je hen laten zien wat we voor hun kind kunnen betekenen. 'Weet dat wij er zijn', zeggen we hen dan."

Eigen jeugd promoot het meest

Begin april was de opkomst wat lager dan verwacht, maar al met al waren er toch ongeveer honderd kinderen op het evenement af gekomen. Brahim: "We hebben het uiteraard gepromoot, overal in de wijk. Maar de belangrijkste bijdrage daarin leveren vooral onze eigen jeugdleden, die aan hun klasgenootjes op school vertellen hoe leuk het is om mee te komen doen!"

Weinig middelen nodig

Het evenement heeft de club, afgezien van de bijdrage uit het Stimuleringsbudget, uit eigen middelen betaald. "We proberen dit vaker te doen. We kopen wat te eten en te drinken voor de kids, we hebben er de speeltoestellen mee geregeld en we hebben nieuwe hesjes aangeschaft. Veel kinderen hier in de wijk hebben het van huis uit financieel lastig, maar hen een mooie dag bezorgen hoeft echt niet zo veel geld te kosten!"

Kennismaken met verenigingsleven

Brahim gelooft dat de inspanningen van SV Vechtzoom bijdragen aan de leefbaarheid in Overvecht. "We merken hoe we in al die jaren ons steentje bijdragen. We laten ouders zien wat het verenigingsleven betekent, dat dat niet alleen contributie betalen is, maar dat het ook inhoudt dat je komt helpen. Zo betrekken we iedereen en dat is een dankbare klus. We kunnen het elke club aanraden!"

Voor meer informatie over het stimuleringsbudget, klik hier.


NOC*NSF 14 jul. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: