Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rucphen zet Sjors Sportief in voor kennismaking

NOC*NSF07 jul. 2021

Op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennismaken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen. Voor kinderen in de gemeente Rucphen gebeurt dat als sinds 2018 met hulp van Sjors Sportief en Sjors Creatief, de inmiddels niet meer weg te denken boegbeelden van respectievelijk het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject.

Of het nu gaat om dansen, hockey, judo, karate of een andere sport, dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Rucphen sinds 2018 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Hierbij kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor muzikale en creatieve proeflessen. “Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn initiatieven van de Gemeente Rucphen in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders", vertelt Martijn Gommeren van Sportservice Noord-Brabant, die dit project in opdracht van de Gemeente Rucphen uitvoert.

Speerpunt

Sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Bewegen wordt als belangrijk gezien. Het is immers niet alleen gezond, ook heeft het een sociale functie. In 2019 maakten ruim 200 kinderen uit de gemeente Rucphen gebruik van Sjors Sportief om via dit project te proeven van diverse sporten. Vanwege dit succes koos de gemeente Rucphen vorig jaar weer voor deze vorm, zelfs met een creatieve uitbreiding. Vandaar dat toen ook Sjors Creatief werd geïntroduceerd. Zo krijgen kinderen de kans om op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten op het gebied van cultuur. Wethouder Martien de Bruijn vult aan: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid moeten worden.”

Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig - en vaak gratis - kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Rucphen ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten,” aldus Gommeren.

“Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden”. Wethouder Laura Matthijssen: “Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken. Aanmelden kan tot 12 juli.”


NOC*NSF 07 jul. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: