Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Korfbalclubs doen massaal mee aan 'juni: vrienden- en vriendinnenmaand'

NOC*NSF04 jun. 2021

Korfbalverenigingen konden zich aanmelden om mee te doen aan de door het KNKV gelanceerde 'juni: vrienden- en vriendinnenmaand'. Een KNKV-trainer komt dan langs om een training te verzorgen en de vereniging zorgt voor de promotie en de nazorg. Een groot succes, blijkt inmiddels.

Ingrid Sijstermans is coördinator Vereniging Centraal bij het KNKV en vertelt: "We hadden het niet zien aankomen, maar er hebben zich 106 korfbalverenigingen aangemeld! Vorig jaar hebben we een vergelijkbare ledenwervingscampagne georganiseerd, toen namen ongeveer veertig clubs deel. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat er zo lang geen competitie gespeeld kon worden en de clubs allemaal staan te trappelen om weer mooie dingen te organiseren voor hun leden."

Ledenwerving

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Jongens en meisjes die al lid zijn van de vereniging nemen hun vriend, vriendin, klasgenoot, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje mee om samen te korfballen. Zo’n ochtend, middag of avond vol (korfbal)plezier biedt kansen om nieuwe jongens en meisjes op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met korfbal en met de vereniging.

Elke dag in juni

De KNKV-trainers gaan in juni elke dag één of twee vrienden- en vriendinnentrainingen bij een vereniging te verzorgen. Deze trainingen zijn speciaal bedoeld voor juist de vrienden en vriendinnen van de jeugdspelers om samen te korfballen. Iedereen doet mee. Als vereniging kon je één of twee trainingen van een uur aanvragen op één dagdeel. Trainingen worden gegeven voor Kangoeroes en F-jeugd, voor D- en E-jeugd en voor B- en C-jeugd (3 tot en met 15 jaar). In de ochtend, de middag of de avond op elke maandag tot en met zondag in juni.

15 trainers

Het grote aantal verenigingen, dat zich heeft aangemeld, heeft ook een voorkeur voor een dagdeel aan kunnen geven, waarop de KNKV-trainer bij de club langs komt om de training te verzorgen. Sijstermans geeft toe dat dat tot enige logistieke uitdagingen heeft geleid. "Helaas is het ons niet gelukt om met de 15 trainers, die we voor dit project klaar hadden staan, alle verenigingen in juni hun training aan te kunnen bieden. Veel verenigingen hebben een voorkeur voor de zaterdag, en die verzoeken kunnen we niet allemaal honoreren. Maar we gaan er zeker voor zorgen dat we dat op een later tijdstip dit jaar dan nog inhalen!"

Succes

Op dinsdag 1 juni vond al meteen de eerste training plaats, bij de Spoordonkse Girls in Oirschot. Sijstermans is enthousiast: "Dat was meteen raak! Aan de training die daar gegeven werd aan het D-team, namen tien leden van de vereniging deel én  twaalf nieuwe kinderen. Zes daarvan gaven meteen na afloop van de training al aan om graag volgende week weer te komen trainen! Daar doen we dit voor!"

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl


NOC*NSF 04 jun. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: