Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Gratis e-learning verantwoorde alcoholverstrekking

NOC*NSF16 jun. 2021

De zomer is in volle gang en de strenge maatregelen worden ook langzaamaan soepeler. Een goed moment om op jouw club even stil te staan bij het verstrekken van alcohol in de kantine. Daarvoor is sinds vorig jaar de e-learning 'Voor Elkaar | Sport' beschikbaar. Ga er ook in jouw kantine mee aan de slag, dan wordt het een geslaagde sportzomer!

De gratis e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van de afspraken die opgesteld zijn in het Nationaal Preventieakkoord. Hij is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van sportkantines. Het helpt het barpersoneel bijvoorbeeld om beter om te gaan met de naleving van de leeftijdsgrens en het niet schenken aan dronken personen. Met de juiste kennis kunnen zij goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

Voor Elkaar | Sport

In drie modules afgesloten door een toets, leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Voor medewerkers zonder een sociale hygiëne diploma is het een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt, voor medewerkers met een diploma een waardevolle opfriscursus.

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

De bijscholing is gratis te gebruiken voor de hele sport. Klik hier voor meer informatie over de e-learning en ga ermee aan de slag.

Nieuwe campagne

Na de zomervakantie start ook de campagne 'Wel zo sportief'. Deze campagne  wordt in samenwerking met het Trimbos Instituut in september gestart. Het doel van deze campagne is dat ook in sportkantines vaker de leeftijdsgrens wordt gehandhaafd en om de NIX18-norm in de sportomgeving te versterken. Alle materialen voor de sportclubs zullen vanaf 1 augustus via de website van het Trimbos Instituut verkrijgbaar zijn.


NOC*NSF 16 jun. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: