Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

SV Bedum: géén nieuwe MFA, wél nieuw kunstgrasveld

NOC*NSF31 mei 2021

Goed en slecht nieuws voor SV Bedum: gemeente Het Hogeland heeft de plannen voor een nieuwe multifunctionele accommodatie afgewezen, maar de voetbalclub krijgt wel op korte termijn een nieuw kunstgrasveld erbij.

Lang werd er binnen de gemeente gesproken over de mogelijkheden om een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) op het sportcomplex te bouwen. Hiervoor waren al vergevorderde plannen. Maar wethouder Theo de Vries wilde hier niet mee verder, omdat een MFA financieel niet haalbaar zou zijn. De gemeente zit in financieel zwaar weer.

Uit z'n jasje gegroeid

Vooruitlopend op de besluiten die dit najaar verwacht worden over nieuwe kleedkamers en een kantine voor SV Bedum is nu in elk geval al het besluit genomen dat op korte termijn een nieuw kunstgrasveld voor 700.000 euro wordt aangelegd. "Voor de club is dit mooi nieuws. Het is al lange tijd bekend dat een nieuw kunstgrasveld een grote prioriteit voor ons is. We zijn uit ons jasje gegroeid. Bedum en de vereniging groeit nog steeds", zegt voorzitter Jan-Jurjen Timmer. De vereniging heeft momenteel ook al een kunstgrasveld, vier natuurgrasvelden en een trainingsveld. "We zijn blij dat er voorrang gegeven wordt aan een nieuw kunstgrasveld en dat het college hiervoor budget gaat vrijmaken. Het is mooi dat er nu meer plek komt voor wedstrijden en trainingen", zo vertelt Timmer.

Nieuwe accommodatie

Het nieuwe kunstgrasveld is een grote wens van de voetbalvereniging en is nodig vanwege capaciteitsproblemen. Het veld krijgt ledverlichting en een beregeningsinstallatie. Met nieuwe kleedkamers en een kantine heeft het college eerder al toegezegd. De gemeenteraad wordt verder binnenkort gevraagd om een voorbereidingskrediet van 90.000 euro beschikbaar te stellen. Hiermee kan bekeken worden hoe de accommodatie gerealiseerd kan worden. Waarschijnlijk wordt het niet op de huidige, maar een andere locatie gebouwd.

Op basis van deze voorbereiding kan de gemeenteraad in het najaar een besluit nemen over het benodigde krediet voor de bouw van een nieuwe accommodatie. Wethouder Theo de Vries is blij met de 'constructieve gesprekken' die zijn gevoerd met de voetbalvereniging en dat deze stappen nu gezet kunnen worden.

Goede ontwikkeling

De voetbalvereniging en gemeente hopen dat dit jaar nog begonnen kan worden met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. "Het is voor mij persoonlijk een dubbel gevoel. Maar dat we nu snel een nieuw kunstgrasveld is een ontzettende goede ontwikkeling. Het is jammer dat het MFA niet doorgaat maar het is heel mooi voor de vereniging dat er nu al andere vervolgstappen gezet kunnen worden", aldus voorzitter Timmer.


NOC*NSF 31 mei 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: