Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Meiden in Overvecht 'Gezelligheid op de voetbalclub'

NOC*NSF26 mei 2021

Voor heel veel jeugd en jongeren leidde de coronapandemie ertoe, dat er minder gesport werd. Wij vonden een uitzondering daarop: in Overvecht is een groep van 18 meiden elke week twee uur te vinden op de velden van vv De Dreef om met elkaar te voetballen.

Voorheen troffen de meiden elkaar voor buitenschoolse activiteiten. Sara Nonnekes, coördinator brede school bij Trajectum – en Pouwer College en Ilse Visser, buurtsportcoach van SportUtrecht voor sport en cultuur vertellen: "Koken, spelletjes, dans, sporten en ook theedrinken. Want lekker kletsen met elkaar vinden ze vaak het leukst." Door de lockdown vielen al deze activiteiten weg. Aan het einde van het schooljaar zocht het programma Alleen jij bepaalt wie je bent – kortweg AJB – contact. Ze hadden een aanbod om te gaan sporten met de meiden. Na de zomervakantie gingen Nonnekes en Visser er mee aan de gang. ‘AJB biedt verschillende sporten aan en moesten we uitzoeken wat populair was. Dat werd voetbal."

Andere mindset

Nonnekes: "Dat doet AJB in veel steden in vooral het westen van het land, maar veelal met jongens. We zijn de eerste met echt een meidengroep." Het eerste meidenteam in drie jaar bij VV De Dreef bovendien. Op het veld ondersteund door twee stagiaires van het Sport College ROC Midden Nederland, werken AJB, VV De Dreef, Sara Nonnekes en Ilse Visser intensief samen. Nonnekes: "AJB en VV De Dreef onderhouden het contact met de ouders ook en dat scheelt écht. We hebben nauwelijks uitval. In Overvecht wonen veel mensen van Marokkaanse komaf, net als Jaouad Hofri; ook dat is belangrijk in het oudercontact." Visser haalt de ‘warme overdracht’ aan: "Eén van de redenen waarom de meiden zich nu zo vrij en veilig voelen bij de club." Visser benadrukt nog dat ze super trots is op de meiden en hun betrokken ouders. "Het is super knap dat ze het zo goed doen want zo vanzelfsprekend is het niet, zeker niet in deze coronatijd. Ze hebben echt een knop omgezet, een andere mindset gekregen. De meiden zitten vol energie en voelen dat iedereen in ze geïnteresseerd is."

Drempels weg

Jeugdfonds Sport&Cultuur en stichting Leergeld betalen de contributie tot hun achttiende jaar, AJB betaalde het tenue. Zo werd een drempel om te gaan voetballen weggenomen. Ook voor de inzet van de voetbalvereniging hebben Nonnekes en Visser louter complimenten: "Elke keer zijn er bestuursleden aanwezig en staat er een kan met limonade en broodjes klaar. En ze hebben een EHBO-cursus gevolgd. Ze hebben het goed voor elkaar, echt."

Lees hier het hele artikel uit de Utrechtse Sportkrant.


NOC*NSF 26 mei 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: