Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Wie wint de titel 'meest duurzame sportclub van Nederland'? Meld je aan voor de online uitreiking

NOC*NSF14 apr. 2021

Op donderdag 22 april wordt bekendgemaakt welke club de titel ‘Duurzaamste Sportaccommodatie van het Jaar’ in ontvangst mag nemen. Diezelfde dag wordt ook de Innovatieprijs Sportaccommodaties uitgereikt. Vanaf 13.30 uur kun je via een livestream één of beide verkiezingen bijwonen en luisteren naar inspirerende pitches van de kanshebbers.

Omdat de Vakbeurs Sportaccommodaties dit jaar vanwege corona niet doorgaat, zijn de beide prijsuitreikingen verplaatst naar het gloednieuwe en duurzame clubhuis van voetbalvereniging Angerlo Vooruit. Vorig jaar waren zij de winnaar in de categorie ‘beste initiatief duurzaamheid’.

Verkiezing Sportaccommodatie van het Jaar

De verkiezing voor Sportaccommodatie van het Jaar is een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen en Vakbeurs Sportaccommodaties. Met deze prijsuitreiking willen de drie partijen sportverenigingen inspireren en aanzetten tot het verduurzamen van hun accommodatie om een toekomstbestendige sportsector te realiseren.

Dit jaar zijn de volgende drie clubs genomineerd: S.V. Grol uit Groenlo, Tennisvereniging Berg en Dal uit Berg en Dal en FC Burgum uit Burgum. Tijdens de uitreiking vertellen de genomineerden in een pitch over hoe zij hun sportvereniging hebben verduurzaamd en wat daar allemaal bij komt kijken. Elke vereniging laat in een video bovendien zien tot welke prachtige resultaten dit heeft geleid! De uitreiking van deze prijs begint om 13.30 uur.

Innovatieprijs Sportaccommodaties

De Innovatieprijs Sportaccommodaties is een stimulans voor de ontwikkeling van nieuwe concepten in de sportsector en wil het bedrijfsleven, opdrachtgevers en gebruikers aanmoedigen om de focus hebben op innovaties. De nadruk ligt op innovaties die de ontwerp- en ontwikkelfase al doorlopen hebben en klaar zijn om in de markt te worden gezet. Deze prijs is een initiatief van de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek, NOC*NSF, Sportinnovator, Vereniging Sport en Gemeenten en Vakbeurs Sportaccommodaties. De vijf winnaars zijn: Airsure, Resilient Blue Grasstechnology, SmartGoals Urban Skillcourt, SuReTec Kunstgras en Verduurzaming Sporthal Roomley. De uitreiking van deze prijs start om 15.00 uur.

Laat je inspireren!

Heb je al langer plannen om je clubhuis te verduurzamen, alleen weet je nog niet waar te beginnen? Of wil je een gezonder binnenklimaat in je sportaccommodatie? Laat je inspireren door nieuwe inzichten en aansprekende voorbeelden en zorg dat je er bij bent! Graag zien we je online op donderdag 22 april. Wil jij één of beide verkiezingen bijwonen? Meld je hier aan. Je ontvangt dan kort voor het online event een mail met de toegangslink.


NOC*NSF 14 apr. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: