Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportleningen van BNG Duurzaamheidsfonds voor investeringen in sportaccommodatie

NOC*NSF07 apr. 2021

Van het (ver)bouwen van de kleedkamers tot het plaatsen van zonnepanelen; voor veel sportclubs is een opgeknapt of duurzaam sportterrein een langgekoesterde droom. Begin 2020 startte het BNG Duurzaamheidsfonds daarom met het verstrekken van Sportleningen: leningen waarmee sportclubs in hun accommodatie kunnen investeren. Nog geen jaar later stond de teller al op vijftig verstrekte leningen, ondanks het coronavirus.

Het coronavirus trof ook sportorganisaties. Competities werden niet uitgespeeld, trainingen werden afgelast en kantines sloten hun deuren. De noodgedwongen sluiting betekende geen inkomsten, en geen inkomsten betekent geen investeringen. Tegelijkertijd zijn gesloten sportparken bij uitstek geschikt voor renovaties of verduurzaming, want er is niemand aanwezig. Met een Sportlening van het BNG Duurzaamheidsfonds kunnen verenigingen direct investeren zonder eerst te sparen of hun reserves aan te spreken.

Van watersport tot tennis

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekte de eerste Sportlening aan Watersportvereniging Blinckviet uit Zuid-Holland. Met de financiering kon de vereniging de jachthaven uitbaggeren en nieuwe meerpalen aanschaffen, waardoor het vijftigjarige bestaan zonder zorgen kon worden verlengd. De vijftigste lening werd afgesloten door een tennisclub. Onder de overige lenende verenigingen zaten veel voetbalclubs, maar ook hockey-, cricket-, handbal-, korfbal-, lacrosse- en atletiekverenigingen wisten hun weg naar het BNG Duurzaamheidsfonds te vinden.

Duurzame toekomst

Zoals er diversiteit zat in de sportdisciplines, zat er ook variatie in de investeringen: ledverlichting voor velden, zonnepanelen op clubhuizen, energiezuinige douches in kleedkamers of de aanleg van padelbanen, alles passeerde de revue. Sportleningen van het BNG Duurzaamheidsfonds zijn er dus niet alleen voor organisaties die hun sportaccommodatie willen verduurzamen, want investeren in een verbouwing of uitbreiding is net zo goed mogelijk. Ook dat is investeren in een duurzame toekomst.  

Stappenplan

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening in samenwerking met Stichting Waarborgfonds Sport (SWS), die leningaanvragen tot 75.000 euro waarborgt. Bij grotere bedragen doet SWS dit samen met de betreffende gemeente waarin de sportvereniging gevestigd is. Wil je ook een Sportlening aanvragen voor jouw sportvereniging? Dit kan heel gemakkelijk online en zonder afsluitkosten. Hoe de aanvraag precies in zijn werk gaat, lees je in het stappenplan dat het BNG Duurzaamheidsfonds heeft opgesteld.


NOC*NSF 07 apr. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: