Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

‘Sport (ver)bindt’ helpt jongeren én sportclubs in Barneveld

NOC*NSF29 apr. 2021

Barneveld Be Active heeft haar sportaanbieders benaderd met de vraag of zij willen meedoen aan het initiatief 'Sport (ver)bindt': jongeren helpen die in een isolement dreigen te raken en zo wellicht nieuwe leden werven en ook nog geld ontvangen voor de daarvoor te maken kosten uit het Maatschappelijk Sportfonds van de gemeente.

"Het is écht een initiatief, waarmee we twee problemen tegelijkertijd willen aanpakken", vertelt verenigingsondersteuner Philip Maat. "Het richt zich op de jongeren tussen 12 en 27 jaar, die het momenteel echt lastig hebben met alle restricties, die de coronamaatregelen opleggen. En we kunnen de sportverenigingen en sportaanbieders zonder winstoogmerk, die ook veelal bijzonder beperkt worden in hun mogelijkheden, iets bieden."

Veel clubs hebben het moeilijk. Ze willen graag, maar kunnen hun leden vaak weinig bieden. Met dit initiatief kunnen verenigingen nieuwe leden aan hun club binden en daarnaast een steentje bijdragen om jongeren te helpen die in een isolement dreigen te raken. Maat: " Deze twee uitgangspunten komen samen in het initiatief ‘Sport (ver)bindt’. Het kost de sportaanbieders weinig, maar levert veel op. Voor clubs én voor de jongeren uit de gemeente Barneveld."

Wat houdt het initiatief in?

Van april tot en met juni 2021 kunnen in Barneveld alle sportverenigingen en sportaanbieders zonder winstoogmerk gedurende acht weken één of twee uur per week hun sport gratis aanbieden aan jongeren in de leeftijdsgroep 12 t/m 27 jaar. Dat gebeurt op een vaste dag en een vast tijdstip. De vereniging verzorgt zelf de activiteit en is verantwoordelijk voor de inhoud en de veiligheid. Een begeleider met een geldige licentie begeleidt de activiteit of training. Het Team Be Active & Creative van de gemeente zorgt voor de publiciteit van de activiteiten. De deelnemers melden zich direct aan bij de vereniging. De clubs kunnen een subsidie voor hun deelname aanvragen bij het Maatschappelijk Sportfonds.

Locaties

Vanwege de coronamaatregelen, gaat het eerst nog om buitenactiviteiten. Maar ook  binnensportverenigingen kunnen trainingsvormen bedenken, die wel buiten kunnen plaatsvinden. Maat: "Voor deze activiteiten oormerken wij dan de gewenste openbare ruimtes als sportaccommodaties, zodat de trainingen daar toegestaan zijn."

Inmiddels zijn de eerste clubs met het initiatief gestart en Maat is zeker niet ontevreden. "Aan de wekelijkse basketbaltraining nemen gemiddeld zo'n 30 jongeren deel, daar zijn we heel blij mee. En ook de open tennistrainingen trekken zo'n tien jongeren per keer. Dat zijn toch mooie aantallen! We hopen dat er nog veel verenigingen volgen, die ons ook helpen de moeilijke tijden voor de jongeren te veraangenamen. We zien dat de clubs iets willen doen, en zo kunnen ze er zelf ook iets aan hebben."

Kijk voor meer informatie op www.barneveld/beactive.


NOC*NSF 29 apr. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: