Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

In Zevenaar worden de Koningsspelen anders, maar wel gevierd!

NOC*NSF21 apr. 2021

In de gemeente Zevenaar werken ze tijdens de Koningsspelen al jaren samen met een groot aantal sportverenigingen. Normaal gesproken komen tijdens de Koningsspelen een kleine 1600 kinderen samen op het sportpark om met en tegen elkaar te strijden op sportief gebied. Nu is het door corona niet mogelijk om de scholen naar het sportpark te halen, dus besloot Ataro Sportservice de verenigingen naar de scholen te brengen middels video-challenges.

Joris Herbes, Sportcoach bij Ataro Sportservice, vertelt hoe ze samen met de Zevenaarse sportverenigingen de kinderen op 23 april a.s. de scholen online gaan bedienen. “Nu er geen grootschalige sportdag mogelijk is en het niet verantwoord is om met externe partijen naar de scholen toe te gaan tijdens de Koningsspelen, moesten we iets anders bedenken. We kwamen op het idee om samen met verschillende sportverenigingen uit Zevenaar online challenges te ontwikkelingen. Met deze challenges krijgen de verenigingen een podium om zichzelf te laten zien op de basissscholen, terwijl er voor de leerlingen een gezellige en sportieve dag gecreëerd wordt."

Prijzen winnen

Ook kunnen de klassen hun eindresultaat filmen en insturen naar de jury om op deze manier mee te dingen naar een aantal sportieve prijzen. Herbes: "Verschillende sportverenigingen uit onze gemeente bedenken zelf een online challenge waarin hun sport de hoofdrol speelt. De rugby-, voetbal-,hockey-, handbal- en korfbalvereniging uit Zevenaar doen mee. Zij waren meteen enthousiast!"

Ataro Sportservice gaat zelf bij de verenigingen langs en nemen de online challenges in één dag op. "Dit doen wij in samenwerking met een professioneel filmbedrijf. In deze filmpjes laten we kort de vereniging zien en leggen we de challenge uit. Op de scholen leveren we vóór 23 april de pakketten met materialen af die nodig zijn om de challenges uit te voeren. Verder krijgt elke school een gepersonaliseerd rooster waarin elke klas kan zien welke challenge zij mogen doen."

Door middel van deze online challenges krijgen de kinderen toch een sportieve dag, houden we de sportverenigingen betrokken en blijft het veilig!

Kijk voor meer ideeën op de website.


NOC*NSF 21 apr. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: