Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Koningsspelen: hét moment om je club te laten zien!

NOC*NSF14 feb. 2019

Voor alweer het zevende jaar worden in 2019 de Koningsspelen georganiseerd. Basisschoolleerlingen uit het hele land worden op vrijdag 12 april geactiveerd om te bewegen en gezond te ontbijten. Met de Koningsspelen maken kinderen kennis met (nieuwe) sporten. Een ideaal moment voor jouw club om een clinic of andere activiteit te organiseren, een Koningsmatch te maken en aan te haken bij dit sportieve evenement.

Met de Koningsspelen willen de Krajicek Foundation en haar partners een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. In 2018 deden er 1,2 miljoen kinderen van ongeveer zesduizend basisscholen mee aan het initiatief.

Gemeenten, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen werken samen om een gevarieerd sportaanbod aan te bieden. Sportverenigingen en basisscholen vinden elkaar steeds vaker. Verenigingen organiseren bijvoorbeeld clinics, stellen hun accommodatie beschikbaar, of leveren vrijwilligers. Voor schaats-en inlineskateclubs zijn de Koningsspelen dus een ideaal moment om je te laten zien.

Koningsmatch

Om samenwerking tussen scholen en verenigingen te faciliteren heeft de organisatie van de Koningsspelen een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportverenigingen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een zogenaamde Koningsmatch maken, oftewel samenwerken tijdens het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

Wat zijn de voordelen voor sportverenigingen?

  • Een leuke aansprekende gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder een jonge doelgroep;

  • De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen, die anders lastig tot stand komt;

  • Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat jouw club meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven;

Wacht niet langer en schrijf je direct in voor een Koningsmatch!

Online module vrijwilligersmanagement

Zie je ertegen op om alle activiteiten voldoende bemand te krijgen met vrijwilligers? Kijk dan eens naar de nieuwe online module 'Vrijwilligersmanagement', die de Academie voor Sportkader aanbiedt. Het is echt haalbaar om vrijwilligers voor je club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om vast te stellen op welke wijze je hier als club concreet invloed op kan uitoefenen, door middel van sterk vrijwilligersmanagement.

 


NOC*NSF 14 feb. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: