Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Zet je in voor een inclusieve sport met PowerTalk/PowerTik

NOC*NSF19 mrt. 2021

Sporten in teamverband, in competities of met vrienden is in tijden van corona niet altijd vanzelfsprekend. Voor sporters met een beperking is dit een nóg groter probleem. Waar zij normaliter al veel belemmeringen ervaren om te gaan sporten en bewegen, wordt dat door de huidige omstandigheden alleen maar meer. Iets waar ze zich binnen Fonds Gehandicaptensport maar al te bewust van zijn. Om hier aandacht aan te geven én om Nederlanders - en sportclubs - te motiveren actief mee te helpen aan een oplossing organiseren zij van 29 maart tot en met 30 april een grootschalige activatie: PowerTalk/PowerTik.

De activatie van Fonds Gehandicaptensport heeft als ambitie dat iedere Nederlander het plezier van sport kan beleven. Daarvoor worden twee afzonderlijke elementen ingezet: PowerTalk en PowerTik. Het doel van PowerTalk is om zowel de 1.000.000 potentiële sporters te inspireren met sport, als ook hun directe omgeving en sportliefhebbers met een hart voor inclusie.

Via PowerTik kunnen Nederlanders zich inzetten voor meer inclusie in de sport aan de hand van een donatie. Deze donaties worden, volledig coronaproof, gedaan via digitale collectebussen. Als sportclubs kun je deze zelf aanmaken om je eigen achterban te bereiken.

Opbrengst gedeeld

Na april wordt de totale opbrengst van de collectebussen verdeeld: 50% gaat naar Fonds Gehandicaptensport – en de andere helft gaat naar de sportclub zelf als deze óf al G-sport aanbiedt óf de ambitie heeft dit in de toekomst te gaan doen. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport, vertelt over de actie: “Met PowerTalk/PowerTik vormen wij straks als sport samen één PowerTeam. En de club én inclusie zijn de winnaars. Zodat we straks als het weer kan, samen zorgen dat de 1.000.000 (potentiële) leden kunnen sporten en niet langs de zijlijn staan en ook sporten met een handicap straks de normaalste zaak van de wereld is.”

Meer informatie

Sportclubs kunnen zich aanmelden voor een digitale collectebus via de website van Fonds Gehandicaptensport. Daarnaast is er ook een toolkit beschikbaar waarmee sportclubs zelf ook nog extra aandacht aan de activatie kunnen geven.


NOC*NSF 19 mrt. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: