Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Energieneutraal zwembad Landgraaf wacht op groen licht voor opening

NOC*NSF25 jan. 2021

De nieuwbouw van het energieneutrale Landgraafse zwembad In de Bende is vrijdag opgeleverd, anderhalve maand eerder dan gepland. Daarmee heeft de bouw in Nieuwenhagen precies een jaar geduurd. Het is nog de vraag wanneer het nieuwe bad haar deuren opent, aangezien ook zwembaden vanwege de lockdown dicht zijn. De gemeente hoopt dat de eerste zwemmers eind februari of begin maart het water in kunnen. Daarna volgt een officiële opening.

Het nieuwe bad vervangt het oude In de Bende, dat deze zomer gesloopt wordt. Het maakt plaats voor parkeerruimte en groenvoorziening bij het nieuwe bad. Het nieuwe bad wordt 25 bij 10 meter en krijgt een beweegbare bodem, welke tot maximaal twee meter diep dalen. De provincie geeft 300.000 euro subsidie voor de bouw van het zwembad; het hele bad heeft ruim vier miljoen euro gekost.

Energieneutraal

De provincie kent deze subsidie toe omdat het nieuwe zwembad energieneutraal is: zonnepanelen verzorgen de elektriciteitsvoorziening en er wordt gebruikt gemaakt van warmtepompen. Ook wordt het zwemwater schoongehouden door middel van elektrolyse en niet met het traditionele chloor en zijn er geen aansluitingen op gas. Deze duurzaamheidsmaatregelen passen binnen de projecten om de gezondheid van inwoners van Parkstad te verbeteren. Ook sluit de komst van een energieneutraal zwembad aan bij het energie- en duurzaamheidsbeleid van de provincie.


NOC*NSF 25 jan. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: