Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Steun voor je club met 'Rondje voor je Club'

NOC*NSF22 dec. 2020

Nu de kantines dicht moeten blijven lopen veel amateurclubs veel geld mis. Daarom heeft actiebureau Clubplan Nederland een virtuele kantine geopend, op rondjevoorjeclub.nl. Hier kan iedereen die zijn of haar club wil helpen een rondje geven voor je club. Een rondje is een donatie ter waarde van een rondje in de kantine. Je krijgt hier geen drankjes voor terug, maar helpt je club hier enorm mee in deze lastige tijd!

Harold Dijkstra van Clubplan Nederland: "In het voorjaar hebben we ook al een Ballenactie georganiseerd, die voor veel voetbal- en korfbalclubs een succes was. Maar nu, met de tweede lockdown, gaat het veel amateurverenigingen financieel echt niet goed. Een rondje voor je club is een donatie ter waarde van een rondje in de kantine. Je krijg hier geen drankjes voor terug, maar helpt je club hier enorm mee in deze lastige tijd. Het is een open actie, iedereen die een vereniging wil helpen kan via het platform een rondje geven middels een donatie. Clubs kunnen zelf bepalen of ze het actief delen via de eigen kanalen. Wij hebben een kant-en-klaar promotieplan klaarstaan voor clubs met afbeeldingen en teksten, ter ondersteuning.”

Clubgevoel

De actie is door heel het land opgemerkt. Inmiddels hebben clubs uit alle 12 provincies al een donatie ontvangen. Rondje voor je Club loopt nog tot en met 31 december. Tot die tijd kunnen supporters eenvoudig hun club steunen. En dat wordt massaal gedaan. Sommige verenigingen kunnen duizenden euro’s tegemoetzien.

Inmiddels zijn er al 12.789 rondjes gegeven via het platform, voor 648 clubs. Rondjevoorjeclub gaat daarmee het hele land door, in alle provincies wordt er aan de bel getrokken door supporters van amateurclubs.

De actie loopt nog tot en met 31 december. In januari wordt de opbrengst uitgekeerd aan alle verenigingen. Clubs die nog niet begonnen zijn kunnen nog steeds meedoen. Het kan snel gaan aldus Dijkstra: "vv Stevo uit Geesteren kreeg maar liefst 196 rondjes in één week tijd, ter waarde van €3.935,-. Nu er geen kerstborrels en nieuwjaarsrecepties georganiseerd kunnen worden kunnen mensen in de virtuele kantine alsnog een rondje geven voor hun club rond de feestdagen."

“We hadden stiekem wel gedacht dat het zou aanslaan, gezien het succes van de Ballenactie. Maar dat zoveel mensen een virtueel rondje hebben gegeven overtreft ook onze verwachtingen. Het toont de loyaliteit en bereidheid tot hulp in het verenigingsleven. Als we straks weer mogen sporten, wacht de clubs nog een zware tijd. Wij willen ons steentje bijdragen aan financieel herstel door vereniging te helpen bij hun fondsenwerving. Met een duidelijk plan kun je mooie bedragen binnenhalen voor de club, wat het besturen weer makkelijker maakt. De Ballenactie en Rondje voor je Club zijn het bewijs dat het met het clubgevoel in Nederland wel goed zit.”

Rondjevoorjeclub is een open actie: iedereen die zijn of haar vereniging wil helpen kan meedoen. De actieperiode duurt nog tot en met 31 december. In januari wordt de opbrengst uitgekeerd aan de betreffende verenigingen. Kijk voor meer informatie op www.rondjevoorjeclub.nl


NOC*NSF 22 dec. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: