Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportclubs willen omni-accommodatie

NOC*NSF11 nov. 2020

De gemeente Oldambt verkeert in financieel zwaar weer en de sportclubs hadden zich al neergelegd bij het leven met kapotte velden, afgeschreven clubhuizen en versleten hekwerk. Het idee voor een omni-accommodatie zien VV Bato, hockeyvereniging HCW en KV Korwi dan ook wel zitten, net als Oldambt.

“Wij zijn allemaal aan kunstgrasvelden toe”, vertelt KV Korwi-voorzitter Romke Groeneveld. “De hockeyers spelen op een dertig jaar oud veld dat is afgeschreven en wij korfballen op natuurgras. Op ons veld kun je amper nog spelen, wij hebben bijna meer mollen dan leden rondlopen.”

De gemeente plakt nu ‘pleisters’ op de afgeschreven gebouwen. Hoe lang dit nog doorzet, is nog maar de vraag. Het zou de gemeente namelijk minder kosten om afgeschreven gebouwen en velden af te stoten en een of meerdere omni-sportaccommodaties te bouwen.

Anders indelen

Pascal Spijker, de voorzitter van VV Bato: “Je kunt samen inkopen en de ruimte anders indelen voor meer speelvelden. Je kunt dan meer leden en schoolkinderen laten sporten. Op dit moment vragen onze accommodaties heel veel onderhoud. Dan kun je beter een nieuwe omni-accommodatie bouwen en nieuwe velden neerleggen die weer jaren mee kunnen.”

Identiteit

“De gemeente denkt na over een omni-accommodatie waarin alle clubs een eigen ruimte hebben”, aldus Arnold Roege van HWC. “Zo behoudt elke club zijn identiteit. De gemeente wil ons waar nodig ondersteunen en helpen.” Tot slot benadrukken de clubs dat zij meer verenigingen en omwonenden bij de plannen willen betrekken. “Wij willen niet dat dat deze laatste groep ineens voor verrassingen komt te staan”, zo besluit Spijker.


NOC*NSF 11 nov. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: