Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

KNBB lanceert ouderenproject Tijd voor Krijt

NOC*NSF02 nov. 2020

Samen met het Nationaal Ouderenfonds heeft de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) ‘Tijd voor Krijt’ gelanceerd. Dit is een sociaal activeringsprogramma dat biljarten inzet als middel om ouderen met elkaar in contact te brengen. “Met ‘Tijd voor Krijt’ laten we ouderen genieten van een potje biljart", stelt KNBB-directeur Willem La Rivière. "Het programma stimuleert sociaal contact onder ouderen."

In juni 2021 vindt het EK Driebanden in Nederland plaats. In het kader van dit toernooi voorziet de KNBB tien locaties door heel het land heen van spel- en communicatiematerialen. Dit gebeurt in clubkantines, buurt- en dorpshuizen en op zorgpleinen. Zo biedt Tijd voor Krijt ouderen de mogelijkheid om (weer) lekker met anderen te gaan biljarten.

Olievlek

De komende tijd wil de KNBB Tijd voor Krijt als een olievlek over heel Nederland verspreiden. Om dat te bereiken worden mobiele tafels in sportkantines geplaatst en aanvoerders aangewezen. Iedere locatie zet op een vast moment in de week haar deuren open om de ouderen te verwelkomen. Zij kunnen dan kennismaken met de biljartsport en tijdens de koffie anderen ontmoeten. Elke locatie krijgt een speciaal opgeleide begeleider die de spelers opvangt en eventueel ook de regels van biljarten uitlegt. “De biljartbond wil in 2022, het jaar dat de KNBB 111 jaar bestaat, Tijd voor Krijt in 111 kantines hebben uitgezet”, aldus La Rivière.

Onderzoek voor verdere implementatie

Het Mulier Instituut doet onderzoek naar het effect van Tijd voor Krijt. Het instituut wil inzicht krijgen in de groep ouderen die deelneemt en hun waardering voor het programma. Ook zullen de deelnemers vragen worden gesteld en zal het instituut observaties uitvoeren. De resultaten van dit onderzoek moeten vervolgens handvatten opleveren voor verdere implementatie van het programma.


NOC*NSF 02 nov. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: