Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

SportStroom en KNHB gaan samen voor verduurzaming

NOC*NSF16 okt. 2020

SportStroom helpt sportverenigingen bij het terugdringen van hun energieverbruik. Onlangs ging de ‘energiecoach van sportverenigingen’ een driejarige samenwerking aan met de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), waarmee beide partijen invulling geven aan de gezamenlijke ambitie om alle hockeyverenigingen in Nederland te verduurzamen.

Verduurzamen is een maatschappelijke uitdaging waarin de KNHB niet alleen haar verantwoordelijkheid wil nemen én uitdragen, maar ook toonaangevend en vooruitstrevend wil zijn in het duurzaam ondersteunen van haar verenigingen. De hockeybond is immers overtuigd van de noodzaak om hockeyaccommodaties te verduurzamen. Op deze manier levert de KNHB een bijdrage aan de nationale duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 en speelt de bond in op de veranderende eisen en ontwikkelingen rondom sportaccommodaties.

Verduurzamingsspecialist

SportStroom is een specialist in het verduurzamen van sportaccommodaties. Zij gaan helpen verenigingen te stimuleren om met behulp van subsidies over te gaan tot een energiescan, om vervolgens tot een plak van aanpak voor energiereductie te komen én de uitvoer daarvan. Sportclubs kunnen via SportStroom een beroep doen op een kosteloos, objectief en deskundig begeleidingstraject verduurzaming via NOC*NSF.

Besparen op de energienota draagt bij aan het toekomstbestendig maken van hockeyverenigingen. Verenigingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die de nieuwe samenwerking tussen de KNHB en SportStroom biedt, kunnen contact opnemen met Robert den Ouden, directeur van SportStroom, via robertdenouden@sportstroom.nl.

Toekomstbestendig

Robert den Ouden, directeur van SportStroom: “Ruim 17 jaar spannen wij ons in voor het verduurzamen van hockeyverenigingen. Met deze samenwerking krijgen we nog meer de kans onze kennis te delen en hockeyverenigingen toekomstbestendiger te maken. Zodoende kunnen we – in de geest van onze oprichter destijds – naar de toekomst het verschil maken!”

Steentje bijdragen

Ook Erik Gerritsen, directeur van de KNHB, is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Het verduurzamen van hockeyverenigingen is een van onze prioriteiten voor de komende jaren. Met hockey willen we landelijk, maar vooral ook lokaal een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, dragen wij als hockeysport een steentje bij. Wij zijn buitengewoon blij dat we onze strategische ambitie samen met SportStroom gaan realiseren.“

 


NOC*NSF 16 okt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: